Fyne Audio Vintage Five

Varenr.
980011160
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
På lager
Pris
kr 49 995

Fyne Audio Vintage Five er den minste modellen i Fyne Audio sin Vintage-serie. En "magisk" høyttaler som formidler musikk på en måte som veldig få andre klarer.

1280_VintageFive-lifestyle2.jpg

Vintage Five
er på mange måter en super high-end versjon av Tannoy Autograph Mini, de to høyttalerne deler til og med "gener" uten at vi, av diverse hensyn, skal gå for dypt inn på akkurat det. :-)

Men, Autograph Mini har i nesten 20 år vært en av våre favoritthøyttalere. Vintage Five bygger på samme oppskrift, men alle parametre er tatt til det ekstreme. Kvalitetsmessig er den like påkostet som storebrødrene i Vintage-serien med top-of-the-range IsoFlare-driver og kryogenisk behandlet delefilter med internkabling av sølv.

Byggekvaliteten

Byggekvalitetsmessig er jeg påstå at Vintage-serien er de flotteste produktene vi har i butikken - uansett pris. Finishen er rett og slett upåklagelig. Håndbygget i Skottland, med en blanding av valnøtt, burr walnut (fra roten av treet) og perfekt innlagt intarsia av mørk valnøtt. Sateng-gull preger detaljene, mens "presense"-justeringen er forseglet bak en tykk "urskive" av glass. Selve Vintage-skriften i gull er foreviget bak flere lag silkematt lakk (noe selv Yamaha aldri har fått til på sine pianolakkerte høyttalere på tross av nesten 100års erfaring med akkurat det)!

Kort fortalt; denne høyttaleren oser av kvalitet, luksus og tidløs britisk eleganse selv langt ut over den prislappen den tross alt har! For en høyttaler! 

1280_intage-Five-Presence-Switch.jpg

Lyden

På tross av de ekstremt kompakte dimensjonene lyder Vintage Five stort, mye større enn man skulle tro. Den kan selvsagt ikke gå kjellerdypt i bassen, men bassen er både punchy, stram og kraftfull. Det er en høyttaler man får fot av og som begeistrer i kraft av sin ufattelige presisjon og sømløshet mer enn volum. Når det er sagt så har den høy krafthåndtering og man får aldri følelsen av at det er en "liten" høyttaler. Den kan fint fylle et stort rom med krystallklar og klokkeren lyd samtidig som den lyder fyldig, varmt og kroppslig, Om du skal spille de heftigste rockekonsertene vil du dog få en enda bedre opplevelse som du parrer de sammen med et sett gode subwoofere.

Der Vintage Five er nær sagt uslåelig er i homogeniteten og renheten og holografien i lydbildet. Høyttaleren oppfører seg som en ekte punktkilde hvor hele frekvensområdet er faseperfekt fra den dypeste bassen helt opp til 38KHz. Det det gir deg er et lydbilde du kan "se" langt inn i og som gir deg følelsen av å nær sagt være omsluttet av lyd. Holografien i denne høyttaleren er så god at den ofte vil gi deg en "surround-opplevelse" på høyde med et godt hjemmekinoanlegg, noe som gjør at man lever seg inn i musikken på en annen måte enn gjennom de aller fleste høyttalere.

Er du en av de som har lyst på et sett Vintage Fifteen, men verken har plass til to enorme høyttalere eller råd til å bruke brorparten av en halv million? Det forstår vi veldig godt, Vintage Fifteen er flaggskipet i serien, og det er en helt RÅ høyttaler...men, det er Vintage Five også. Du får akkurat det samme, i litt mindre skala, men til en brøkdel av prisen! :-)

Dette er, etter vår mening, "best buy High End" på sitt beste! Et smykke av en høyttaler som begeistrer like mye med sitt utseende som sin lydgjengivelse.

1280_vintage-Five-Driver-Detail.jpg

Informasjon fra produsent

Like it’s larger siblings, this 5” compact bookshelf design celebrates the cabinet finery of traditional loudspeakers alongside the cutting-edge audio engineering of Dr Paul Mills. The handcrafted enclosures of the Fyne Vintage Five are kept compact to allow easy integration into small and medium sized spaces. With ‘no compromise’ as the theme across the Vintage Series, the Vintage Five comes with all the audio advancements of its larger siblings, including a 125mm (5”) IsoFlare driver featuring a FyneFlute roll surround, state-of-the art BassTrax downwards-firing port system and hand-built Deep Cryogenically Treated crossovers. With a touch of class in the integrated Presence control to further refine the sound to your listening environment, the Vintage Five is a bold statement in a compact cabinet.

Spesifikasjoner

System Type 2 way, downwards firing port, with BassTrax Tractrix diffuser
Recommended amplifier power (Watt RMS) 30 - 100
Peak power handling (Watt) 200
Continuous power handling (Watt RMS) 50
Sensitivity (2.83 Volt @ 1m) 87dB
Nominal impedance 8 Ohm
Frequency response (-6dB typical in room) 46Hz - 38kHz
Drive unit complement 1 x 125mm IsoFlare point source driver, multi-fibre bass / midrange cone, FyneFlute surround with 19mm magnesium dome compression tweeter, neodymium magnet system
Crossover frequency 1.9kHz
Crossover type Single wired passive low loss, 2nd order low pass, 1st order high pass. Deep Cryogenically Treated
System adjustments Presence (2.5kHz - 5.0kHz) +/- 3dB
Dimensions - HxWxD 350 x 219x 260mm (13.8 x 8.6 x 10.2”)
Weight - Each 6.2kg
Finishes Walnut
Cabinet Construction Pressed high density birch ply

 

EAN
5060546834106

Relaterte varer

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.