Fyne Audio F1-5

Varenr.
980009965
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
På lager
Pris
kr 49 995

Fyne Audio F1-5 er en helt magisk høyttaler! Den er bitteliten, men spiller ufattelig rent, klart og samtidig mye større enn man skulle tro. I tillegg er den usedvanlig vakker!

Da Fyne Audio kunngjorde denne høyttaleren ble det umiddelbar god stemning i butikken. Tannoy Autograph Mini har i over 10 år vært en av våre favoritthøyttalere da den spiller fletta av det aller meste når det kommer til ren lydkvalitet. Denne høyttaleren ble i sin tid konstruert av DR. Paul Mills som også er den lydmessige guruen bak Fyne Audio. Fyne F1-5, lovte han, skulle være en ny Autograph Mini, helt uten aksept for kompromisser. Kort fortalt ville de lage en så bra høyttaler de kunne, uten tanke på hva den ville koste. Resultatet er Fyne F1-5.

Etter noen dager med lytting kan vi slå fast at alle dere der ute som likte Autograph Mini også vil elske denne høyttaleren. Den har de samme egenskapene, men skrudd opp til 11. Holografi og stemmegengivelse helt på referansenivå uten et spor av skarphet eller "kunstig" oppløsning. Høyttalerne er i vår verden bittesmå; så de kan fortsatt ikke spille hverken ubegrenset dypt eller høyt, men bassen er utrolig punch or rytmisk og i et lite rom trenger man virkelig ikke mer krefter enn disse kan håndtere.

Det man eventuelt ofrer i ultimate dynamiske egenskaper får man igjen i bøtter og spann når det kommer til mellomtonen. Uansett hva du spiller så vil de lyde upåklagelig, men de er spesielt gode på gjengivelse av rom og vokal. Både manns- og kvinnestemmer lyder usedvanlig naturlig og oppløst og det er nesten ingen høyttalere vi kjenner til, uansett pris, som forsvinner så til de grader i lydbildet.

F1-5-highend_web.jpg

Utseendet er også et kapittel for seg. F1-seriene er Fyne sin flaggskipserie og her er det ikke spart på håndarbeid eller finish. Kabinettet er utført i den dypeste håndpolerte valnøtt med innslag av burr walnut som ville sett fantastisk ut selv i en Rolls-Royce. Alt som ser ut som aluminium er aluminium og det hele er ekstremt forseggjort. De ser bra ut på bilder, men den er enda vakrere i virkeligheten!

Alle vi som jobber på SteReoFil har kjøpt minst ett par hver av Autograph Mini, det samme tro jeg kommer til å skje med denne høyttaleren, og det sier ganske mye. :-) Om du kan leve uten den aller dypeste bassen blir ikke høyttalere stort bedre enn dette!

Spesifikasjoner:

System Type 2 way, downwards firing port, with BassTrax Tractrix diffuser
Recommended amplifier power 30 - 100W RMS
Continuous power handling 50W RMS
Sensitivity (2.83 Volt @ 1m) 87dB
Nominal impedance 8 Ohm
Frequency response  48Hz - 38kHz
Drive unit complement 1 x 125mm IsoFlare point source driver
Crossover frequency 1.9kHz
Crossover type Passive low loss, 2nd order low pass, 1st order high pass. Deep Cryogenically Treated
Dimensions - HxWxD 321 x 186 x 289mm (12.6 x 7.3 x 11.4”)
Weight - Each 5.7kg (12.6lbs)
Finishes Piano Gloss Walnut
System adjustments Presence (2.5kHz - 5.0kHz) +/- 3dB
Peak power handling (Watt) 200
EAN
5060546832300

Relaterte varer

Mission 750
Mission 750

Mission 750

Fyne Audio F700
Fyne Audio F700

Fyne Audio F700

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.