Fleetwood Sound Company Deville

Varenr.
980010290
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
Velg varians
Pris fra
kr 195 000

Fleetwood Sound Company DeVille er en høyttaler utenom det vanlige. Laget av Jonathan Weiss (mannen bak OMA) med mål om å være "den siste høyttaleren du noensinne vil trenge å kjøpe".

DeVille er en uvanlig høyttaler på mange måter, men først og fremst må vi si at den lyder usedvanlig bra. Dette er en musikkformidler av rang med høy hakeslippfaktor. Den er utrolig åpen og ren i topp og mellomtone med en umiddelbarhet som kun de beste hornkonstruksjonene får til. Bassen er rask, stram og fantastisk musikalsk. Den går ikke like dypt som en stor gulvstående, men man savner ingen ting. Jeg kan faktisk nesten ikke huske en høyttaler som er så artikulert i bassen og det gir et utrolig musikalsk engasjement!

Bestykning

Høyttalerne er bestykket med en 8" profesjonell bass-transducer i impregnert papp med dobbelt, vevet kantoppheng for ekstrem krafthåndtering og linearitet. Resten av frekvensområdet blir gjengitt av Fleetwoods fantastiske mellomtone-/diskanthorn. Hornet er av konisk konstruksjon (noe man kun finner i OMAs langt dyrere konstruksjoner) og er frest ut av massiv ask med waveguide i 3D-printet aluminium.

Fleetwood-Sound-Co-DeVille-Loudspeaker-2.jpg

Perfekt til rør, eller hvilken som helst annen type forsterker!

DeVille er uvanlig lettdreven. Spesifikasjonene sier 94db/1w/1m, men det er bare halve sannheten. Impedansen er på stabile 8ohm og i virkeligheten klarer du deg fint, selv ved høytspilling, med en rørforsterker på 2 x 8w. De lyder også glimrende sammen med Rega Io som er både kompakt og rimelig. Med andre ord; siden DeVille er så lett å drive trenger du ikke en kostbar og kraftig forsterker, du trenger bare en som lyder godt. Du kan altså bruke pengene på høyttaleren og ikke på forsterkeriet, noe de fleste vil sette pris på.

Når det er sagt; kombinerer du DeVille med en virkelig High End forsterker som til eksempel Audio Note Jinro vil du bli belønnet med en lyd som best beskrives som sublim. Det er altså en høyttaler som kan vokse med deg og dine lydambisjoner helt inn i lydnirvana.

Eat2NEmWAAYtOwz_desktop 380_1.jpg

Livstidsgaranti!

De kan faktisk vokse med flere enn deg også, da de bokstavelig talt er laget for å gis i arv til neste generasjon! Fleetwood Sound Company DeVille er bygget, for hånd, ved OMA sin fabrikk i Pensylvania av bærekraftig og lokalt utvunnet "Pensylvanian hardwood ash" som så er kokt i olje på over 100 grader. For å gjøre dette mulig er de kokt i en forseglet beholder, uten oksygen, noe som gir treverket en permanent struktur som ikke vil endre seg over tid, selv ved varierende luftfuktighet og temperatur. Dette er altså en høyttaler som er laget for å vare.

Spill høyt, eller spill lavt!

Dette høres kanskje ut som en selvfølgelighet, en høyttaler i denne prisklassen burde vel kunne spille både høyt og lavt? Både ja og nei, menge høyttalere lyder beste på lave nivåer, mens andre må spille høyt for å få med seg hele fekvensspekteret.

DeVille sin effektivitet og spillestil gjør at den lyder nærmest identisk enten du spiller sart bakgrunnsmusikk eller rock på stadion-nivå. På lave lydtrykk lyder den fortsatt fyldig og du kan følge selv den sarteste bassgang, på høyt lydtrykk (og DeVille kan VIRKELIG spille høyt) lyder de fortsatt like silkemykt og uanstrengt takket være hornkonstruksjonen som både er effektiv og en usedvanlig "snill" last for forsterkeren.

Uvanlig lettplassert

DeVille kan like gjerne settes i en bokhylle som på stativ. Bassrefleksportene er finner du på undersiden av høyttaleren, noe som gjør at den med hell kan settes selv helt inntil en bakvegg. Sammen med høyttalerne medfølger det en fot som monteres på dersom du vil sette den på en slett flate. Dersom du vil ha de på stativer kan du kjøpe til et sett originalstativer (også i massivtre ask) som enkelt låses på plass på undersiden av høyttaleren.

1-17ghjh_2.jpg

Utførelse

Høyttalerne leveres som standard i sort ask med lys ask massivtre horn, topp- og bunnoplate, men kan (mot pristillegg) leveres i nær sagt hvilken som helst fargekombinasjon inkludert valgfri utførelse fra Farrow and Ball sin rikholdige fargepalett. 

2-17_1.jpg

Leveres uten stativ.

Relaterte varer

Fyne Audio F1-5
Fyne Audio F1-5
Demo
-55%

Fyne Audio F1-5

Epos ES14N-Black
Epos ES14N-Black

Epos ES14N-Black

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.