980009107 xLS6-F-600x600.jpg.pagespeed.ic._puoLlwq9O.jpg

Graham Audio LS6/F

Varenr.
980009107
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
Velg varians
Pris fra
kr 44 495

Graham Audio Chartwell LS6/f er storebroren til Chartwell LS6 og den minste gulvstående høyttaleren fra Graham Audio.

Om Graham Audio

 

Graham Audio er en familieeid høyttalerprodusent med tilholdsted i Newton Abbot i sør-vest England. Firmaet ble startet av Paul Graham som i nesten en generasjon har jobbet med profesjonell lydproduksjon og utvikling hos blant annet Royal Opera House og BBC. Med sin brede erfaring innenfor både studio og pro-verdenen ble Paul mer og mer glad i de klassiske BBC-konstruksjonene da han følte de hadde en unik nøytralitet, renhet og musikalitet som dagens moderne høyttalere tilsynelatende hadde mistet.

 

Selv om han foretrakk de klassiske BBC-konstuksjonene både til profesjonell og personlig bruk ble det dog dessverre klart at det kun ville være et spørsmål om tid før disse var borte fra markedet da de en etter en fant veien til det evige bruktmarkedet etter tiår med lojal tjeneste. Herr Graham oppsøkte derfor BBC, og etter en rekke tilfeldigheter og historier hvor han var på rett sted til rett tid fikk han tillatelse og lisens fra BBC til å videreføre arven. Betingelsen var at de nye konstuksjonene måtte være så tro til orginalene som mulig samtidig som det måtte investeres betydelig mengder kapital for å videreutvikle holdbarhet, konsistens og moderne krav til dynamikk og krafthåndtering.

 

Selv om firmaet i internasjonal målestokk er relativt lite har de noen av de største talentene i bransjen i ryggen med blant annet BBC, Volt Loudspeakers og sjefkonstruktør Derek Hughes med på laget.

 

Resten er historie og Graham Audio lager i dag (under eksklusiv lisens fra BBC) et stort utvalg av orginale BBC-monitorer samt egenutviklede konstruksjoner; fra den orginale BBC LS3/5 til den ekstreme og helt nyutviklede Graham Audio VOTU, i regi av Royal Opera House. De er en av de få ekte familieeide britiske høyttalerprodusentene og blir ofte sammenlignet med luksustilvirkere som Morgan Motorcars og Barbour Jackets.

 

Lydmessig har vi på SteReoFil forelsket oss helt i Graham Audios høyttalere, og vi har aldri hatt et merke hvor det er så stor enighet blant oss i butikken om at dette er fantastiske produkter. "Alle" som hører en Graham Audio setter tilsynelatende pris på den utrolige musikaliteten og den rene mellomtonegjengivelsen. Høyttalerne lyder fyldig, varmt og med en magisk stemmegjengivelse som vi aldri har hørt like bra i andre høyttalere.

 

Graham Audio Chartwell LS6/f

 

LS6/f er storebroren til Chartwell LS6 og den minste gulvstående høyttaleren fra Graham Audio. Høyttaleren er tilsynelatende moderat bestykket med en 19mm domediskant og en 165mm bass/mellomtone-driver, men den har en tyngde og bassgjengivelse som går utenpå de beskjedne spesifikasjonene. Dette er en høyttaler som virkelig overrasker og imponerer.

 

Den mest imponerende egenskapen er dog ikke bassgjengivelsen, men den fantastisk klare og musikalske mellomtonen. Som i alle BBC-konstuksjoner er kabinettet laget av tynne og massedempede kryssfineerplater hvor resonansene er "flyttet" vekk fra det hørbare området. På den måten er det i praksis ingen hørbare fargninger i det kritiske mellomtoneområdet, noe som utgjør en enorm forskjell. Dette er en kostbar prosess hvor bitumen og Rockwool er limt og stiftet på plass inne i kabinettet, og er et glimrende eksempel på hvorfor Graham Audios høyttalere er bedre enn orginalen. I de orginale BBC-monitorene ble kabinettet dempet med bitumen og skumgummi. Lydmessig er resultatet (ifølge Derek Huges) det samme, men skumgummien har en begrenset levetid, mens Rockwool beholder de samme egenskapene nær sagt til evig tid. Den eneste ulempen er at Rockwool ikke bare kan "dyttes" inn i høyttaleren, men må festes med stoff som stiftes fast i kabinettet innvendig, en møysommelig og tidkrevende jobb.

 

Sammenliknet med lillebroren Chartwell LS6 lyder de to høyttalerne nær sagt identisk, men LS6/f går noe dypere i bassen og har enda litt høyere krafthåndtering (først og fremt grunnet større bassrefleksport). Om man ønsker stativhøyttaleren eller den gulvstående versjonen er, etter vår mening, et spørsmål om smak og behag. Noen synes LS6/f er lettere å plassere, mens andre foretrekker det klassiske BBC-designet med stativhøyttaler på stålrammestativ.

 

Uansett hvilket valg du måtte gjøre kan vi love deg at du vil få en høyttaler som spiller musikk som få andre. Graham Audio lager høyttalere man virkelig blir glad i!

 

Relaterte varer

Graham Audio LS6
Graham Audio LS6

Graham Audio LS6

mbl 111F
mbl 111F

mbl 111F

Fyne Audio F502SP
Fyne Audio F502SP

Fyne Audio F502SP

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.