Graham Audio BBC LS3/5

Varenr.
980008885
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
Velg varians
Pris fra
kr 29 995

Graham Audio Chartwell LS3/5 er den ultimate versjonen av BBC sin mest kjente monitor. Høyttaleren er håndbygget i Devon, UK under lisens fra BBC med de strengeste krav til autentisitet i produksjonsmetoder og -materialer.

BBC LS3/5A er kanskje den mest kjente av alle BBCs monitorer. Det som kanskje ikke er like velkjent er at den i utgangspunktet var et kompromiss av den orginale LS3/5.

 

Etter at BBC selv hadde bygget det orginale produksjonsopplaget på 20 enheter ble LS3/5 lisensiert ut til KEF, som skulle sette høyttaleren i full produksjon. Da KEF sin utgave ble evaluert oppdaget dog BBC at det, p.g.a. produksjonsutfordringer, var gjort såppas store endringer i elementer og delefilter at høytaleren ikke lenger lød likt som den opprinnelige LS3/5. BBC konkluderte derfor med at høyttalerne måtte modifiseres om de skulle oppfylle de lydmessige kravene til den orginale referansen; LS3/5.

 

Etter en rekke modifikasjoner, hvor blant annet fargning fra diskant og frontgrill ble kompansert for godkjente BBC konsruksjonen. Produksjonsutgaven fikk tilnavnet "version A" (LS3/5A). På tross av at den oprinnelige LS3/5 nå ble regnet som utdatert var det generell konsensus hos BBC for at orginalen fortsatt lød noe renere og mer sømløst enn LS3/5A.

 

Da Chartwell Electro Acoustics Limited (nå en del av Graham Audio) skulle gjennskape LS3/5 var det derfor et naturlig valg å følge spesifikasjonene til den orginale LS3/5, og ikke den modifiserte A-versjonen. Graham sin versjon av LS3/5 er utviklet under lisens fra BBC med direkte referanse i den opprinnelige LS3/5 og regnes derfor av mange som den ultimate og bestlydende LS3/5.

 

For mer informasjon se: www.grahamaudio.co.uk

 

 

Relaterte varer

Graham Audio BBC LS5/9
Graham Audio BBC LS5/9

Graham Audio BBC LS5/9

Graham Audio LS6/F
Graham Audio LS6/F

Graham Audio LS6/F

Graham Audio LS6
Graham Audio LS6

Graham Audio LS6

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.