Yamaha YH-5000SE + HA-L7A

Varenr.
980011426
Enhet
pakke
Lagerstatus:
Lager
På lager
Pris
kr 99 995

Yamaha YH-5000SE + HA-L7A gir til sammen den beste lyden vi noen gang har hørt fra hodetelefoner. Anbefales på det varmeste!

Yamaha YH-5000SE ble utviklet av Yamaha i Japan med ett mål for øye -  å lage verdens beste og mest nøyaktige hodetelefon. Det tror vi de har klart!

Dette er en helt spesiell hodetelefon som har gitt oss opplevelser vi ikke trodde var mulig fra noe annet enn et vaskeekte high-end stereoanlegg!

wide_YH5000_Conceptimage_2000x1033_fc11fb534bc1478840286019e013ec67.jpg

Ikke alle liker hodetelefoner...personlig er (var) jeg ikke noen stor fan, bortsett fra at det er utrolig deilig å kunne stenge verden ute på tog/t-bane etc. Når det kommer til musikklytting hadde jeg derimot aldri hørt en hodetelefon som kunne matche et virkelig godt stereoanlegg. 

Misforstå meg rett...hodetelefoner kan være utrolig "gode" og jeg har hørt mange av dem, men de har aldri gitt meg den store musikkopplevelsen. De har rett og slett aldri levert det engasjementet jeg opplever når jeg kan kjenne musikken på kroppen og høre klangen som brer seg i rommet. 

Dette endret seg da jeg hørte Yamaha YH-5000. Kort fortalt er dette en hodetelefon som høres ut som et stereoanlegg. Lyden er ikke bare "inne i hodet", men oppleves som om den fyller hele rommet du sitter i. Gjengivelsen er rett og slett så åpen, transparent og fri for resonanser at det høres ut som om den oppstår i en konsertsal heller enn 0,5cm fra ørende dine. Rett ut av boksen er YH-5000, med en god kilde, den mest ufargede og gjennomsiktige lydgjengivelsen jeg noen gang har hørt. :-)

Kjellerdyp bass

Den kan selvsagt fortsatt ikke gi deg den store kroppslige opplevelsen, men lyden er eksepsjonelt smooth og fyldig samtidig som bassen går KJELLERDYPT, type Mines of Moria-kjellerdypt. :-) De går så dypt at jeg gang på gang ble fasinert av informasjon jeg aldri tidligere hadde hørt.

Eksepsjonell komfort

I tillegg er komforten eksepsjonell. Hodetelefonen er utrolig mye lettere enn jeg forventet, samtidig som hodebånd og puter er så behagelig laget at under lengere lytteseanser glemte jeg ofte at jeg hadde en hodetelefon på hodet!

Denne omtalen er mer personlig enn de vi som regel legger ut, men jeg synes dette produktet fortjener det! Etter en del timer med lytting opplever jeg ikke engang prisen som veldig avskrekkende, YH-5000SE fremstår nesten som "rimelig" i forhold til hva man må betale for et stereoanlegg som har noe i nærheten av samme oppløsning og er i så måte et usedvanlig godt kjøp.

Dette er rett og slett den aller neste hodetelefonen jeg har hørt, med stor margin! Jeg er mektig imponert av hva Yamaha har fått til med dette produktet!


Yamaha HA-L7A er YAMAHAs "cost no object" hodetelefonforsterker.  Den er et utrolig kult produkt og rett og slett den beste og mest komplette hodetelefonforsterkeren vi har hørt! :-)

Når store produsenter går inn for å lage "verdens beste" er det ofte med litt ymse resultat. For mange "kokker" skal si sin mening, og produktet ender ofte opp med å bli for "perfekt", sterilt eller uten særegenheter. Dette er ikke tilfellet med Yamaha sine flaggskipsprodukter. Vi elsker Yamaha NS-5000, en av de morsomste høyttalerne vi kjenner til, og YH-5000SE er rett og slett den beste hodetelefonen vi noen gang har hørt!

YAMAHA har latt et lite, men utrolig dyktig team, ha ansvaret og myndigheten til å lage hva de vil samtidig som de har full tilgang på YAMAHA sin produksjonsekspertise og lommebok - noe som har gitt produkter i verdensklasse! Den samme oppskriften har de fulgt med HA-L7A, og vi kan med hånden på hjertet si at det er den beste hodetelefonforsterkeren vi har lånt øre til. Sammen med YH-5000SE gir de den beste musikkopplevelsen vi noen gang har hatt gjennom hodetelefoner. :-)

Felles for både forsterkeren og hodetelefonene er at lyden fremstår mer som gjennom et stereoanlegg enn gjennom hodetelefoner. Den oppleves som fyldig, stor og nesten fysisk selv om du ikke merker den på kroppen. Bassen er superpunchy og fyldig, men det er opplevelsen av romklang som virkelig skiller denne pakken fra alt annet vi har hørt. Lyden klinger ut som gjennom et godt rørbestykket stereoanlegg og vi musikken oppleves som at den fyller rommet du sitter i, ikke bare avstanden mellom ørene dine.

I tillegg er HA-L7A utstyrt med YAMAHAs patenterte DSP-teknologi som gjør at du kan høre på musikken som om du sitter i en konsertsal, som om det er live-musikk, eller som om klangen er tunet for en musikkvideo. Det høres kanskje ut som en gimmik, men dette er noe YAMAHA har jobbet med i nesten et halvt århundre (!) og det fungerer som bare det. :-)

yamaha-ha-l7a-headphone-amplifier-rear.jpg

Drøye hundre tusen for en hodetelefon-/forsterkerpakke høres kanskje mye ut (og det er det), men detaljeringen, presisjonen og innsikten i musikken som denne pakken gir er noe helt unikt. I tillegg er YAMAHA HA-L7A en glimrende DAC og en fantastisk forforsterker med både RCA og XLR-utganger.

Anbefales på det varmeste...og det er ikke ofte vi sier om hodetelefoner.

Hilsen

Jens
Relaterte varer

Leak stereopakke #3
Leak stereopakke #3

Leak stereopakke #3

Leak stereopakke #1
Leak stereopakke #1

Leak stereopakke #1

MBL Reference Line RX-01
MBL Reference Line RX-01

MBL Reference Line RX-01

Leak stereopakke #2
Leak stereopakke #2

Leak stereopakke #2

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.