Yamaha NS-5000

Varenr.
980008956
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
Bestillingsvare
Pris
kr 173 995

Yamaha NS-5000 konstruert av Yamaha for å være en av verdens beste høyttalere. Vi må faktisk si oss enig, de er skremmende gode og gir fantastisk god valuta for pengene!

Det er ikke så ofte man blir kraftig overrasket når man lytter til et nytt produkt, men med Yamaha NS-5000 var det hakeslipp å observere på alle i lytterommet - fra første sekund!

 

Det er vanskelig å vite akkurat hva en skal forvente når produsenter kommer med såkallte "statement-produkter". Dessverre finner vi ofte at når en stor elektronikkprodusent skal lage "verdens beste" blir det forsket, målt og analysert for mye og lyttet for lite. Resultatet er ofte ekstremt nøytralt, oppløst og dønn dørgende kjedelig med minimalt av musikalsk engasjement. NS-5000 er et hederlig unntak!

 

NS-5000 har en masse spennende og tillnærmet unik teknologi. Blant annet er alle diverne laget av Zylon; et syntetisk fiber utviklet i Japan med ekstrem styrke og lydpropageringsegenskaper på nivå med Beryllium. Mellomtone- og diskantelementene har spesialutviklede rørkammer som oppfører seg som resonanseleminatorer og stativene er laget av en unik type billett aluminium utviklett av Yamahas MotoGP-divisjon. Dette er dog ikke spesiellt interessant om man ikke sysler med høyttalerutvikling. Det som virkelig fenger ved denne høyttaleren er nettopp det... at den fenger, så til de grader. Den er rett og slett utrolig morsom å høre på og den engasjerer på en måte som få andre høyttalere gjør. At den er fri for resonanser og fargning bidrar sikker til det faktum at den spiller alle musikksjangre nær sagt like godt, men det er trykket, snerten, anslagt og den naturtro måten høyttaleren spiller musikk på som gjør at man får lyst til å høre på musikk.

 

En annen spesiell egenskap er at den kombinerer både ekstrem oppløsning og dynamikk med mykhet og tilgivenhet. Den lyder aldri skarpt (om ikke innspillingen i seg selv er ekstremt pågående) men presenterer musikken som en "stålneve i silkehansker" med kontroll og punch pakket inn i japansk refinement.

 

Om man synes designet er vakkert kan diskuteres. Så langt har vi ikke møtt noen som synes den er spesiellt pen, men den er tøff og den viderefører en designarv fra Yamahas legendariske studiomonitorer. Personlig synes jeg den er stygg som lut og kaldt vann, men det bryr jeg meg egenlig ikke om når den lyder så godt som den faktisk gjør. Utførelsen er uansett førsteklasses med feilfri pianolakk (er det noen som kan pianolakk så er det Yamaha) og massiv utfrest aluminium.

 

Om du får lov av din bedre halvdel; løp og kjøp! Om du ikke får lov; ta vedkommende med til butikken for en prøvelytt, så skal vi nok få overbevist han/henne! :-)

 

Jens, SteReoFil AS

 

Informasjon fra produsent:

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/speaker_systems/ns-5000/index.html#product-tabs

 

 

 

Introducing Yamaha’s flagship 3-way bookshelf speaker system, setting a new standard in performance and quality by which all other Hi-Fi speakers should be judged.

 

  • Newly developed diaphragms boast acoustic velocity comparable to that of beryllium
  • Newly developed R.S. (Resonance Suppression) Chambers suppress unwanted resonance in the mid and high ranges
  • 30 cm (12”) 3-way bookshelf design draws on the tradition of the legendary NS-1000M
  • Carefully crafted laminated plywood enclosure made of Japanese white birch from the island of Hokkaido
  • Newly developed Acoustic Absorber eliminates sound-absorbing material to revive the original presence of the music
  • Glossy black piano finish provides improved signal-to-noise performance — and adds to the luxurious joy of ownership
  • Frequency-dividing Network

 

Relaterte varer

Wharfedale Elysian 1
Wharfedale Elysian 1
Nyhet

Wharfedale Elysian 1

Castle Windsor Earl
Castle Windsor Earl
Demo
-55%

Castle Windsor Earl

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.