Sonus Faber Olympica Nova I

Varenr.
980009701
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
Velg varians
Pris fra
kr 69 990

Sonus Faber Olympica Nova I har alt som forventes av en High-End stativhøyttaler fra Sonus Faber. Unik dynamikk, oppløsning og musikalitet kombinert med Italiensk design og håndverk!

Sonus Faber har siden 1983 produsert en rekke stativhøyttalere som har oppnådd klassikerstatus blant musikkentusiaster og fagpresse verden over. Olympica Nova I viderefører denne stolte tradisjonen med stor overbevisning. En kompakt to-veis konstruksjon med imponerende dynamisk og presis bassrespons kombinert med en forførende formidling av mellomtone og diskant. En ny klassiker?

Den originale Olympica-serien kom på markedet i 2013 og trollbandt alle med fantastisk design, lyd og håndtverk som ingen tidligere hadde sett i prisklassen.

Sonus Faber har alltid hatt dyrere og mer påkostede modeller enn Olympica, men Olympica har for mange vært det ypperste uttrykket for hva Sonus Faber er, uten at prisen er astronomisk.

Nye Olympica Nova er tro mot orginalen, men er samtidig kraftig forbedret og modernisert. Det utrolig elegante designet er ytterligere forfinet samtidig som de tidløse proporsjonene er beholdt. Etter vår mening representerer derfor Olympica Nova fortsatt det beste ved Sonus Faber, samtidig som de gir utrolig god valuta for pengene.

Kabinett
De største endringene i Olympica er de man ikke umiddelbart kan se. Til eksempel er kabinettet nå laget av 8 heltraplater limt sammen under høyt trykk for ekstrem stivhet og resonanskontroll.

Det karakteristiske lutt-formede kabinettet har siden 1993 vært benyttet på de fleste av Sonus Fabers modeller. Kabinettet har ingen parallelle flater, stående bølger og resonanser reduseres derfor til et minimum. Med interne avstivninger, aluminium topp og bunnplater i kombinasjon med metall-avstivning i bakkant skapes et ekstremt solid kabinett med optimale akustiske egenskaper. Resultatet er en høyttaler med en usedvanlig evne til å slippe musikken gjennom uten farging og resonanser. Bakstykket på høyttalerne har integrert Stealth Ultraflex bassventilsystem, tilsvarende hva som benyttes på Homage Tradition, og som gir en kontrollert luftgjennomgang uten luftstøy som skaper forvrengning. Resultatet er en presis og hurtig bassrespons.

Diskant
Olympica benytter seg av en nyutviklet silkedome-diskant med Sonus Faber "Arrow Point" DAD (Dempet Apex Dome) forener de beste egenskapene fra en klassisk dome diskant og en ring radiator konstruksjon. Teknologien gir svært god og faseriktig spredning av lyden over et stort lytteområde. Diskantområdet gjengis med imponerende oppløsning og detaljrikdom kombinert med Sonus Fabers velrennomerte avslappede musikalitet.

Bass/mellomtone
For bass/mellomtonen benyttes et spesialutviklet membranmateriale av cellulose, silkebomull, bastfiber og andre naturlige fiber. Membranene er lufttørket, dette gir en ujevn overflate med varierende tetthet som reduserer resonanser og bidrar til en naturtro og realistisk mellomtone. For gulvmodellene benyttes en faseplugg i aluminium og kobber som reduserer forvrengingen og gir bedre mikrodynamikk.

Spesifikasjoner - Olympica Nova I
- 2-veis stativ/hylle høyttaler
- 28 mm DAD silke dome diskant, Neodymium magnet
- 15 cm Ultradynamisk mellomtone/bass, cellulose-fiber membran
- Frekvensområde: 45-35.000 Hz
- Delefrekvens: 2.500 Hz
- Følsomhet: 87 dB
- Nominell impedans: 4 ohm
- Anbefalt forsterkereffekt: 35-250 watt
- Dimensjoner (HxBxD): 35,5 x 19,95 x 39,5 cm
- Høyde inkl. stativ: 107,8 cm
- Vekt: 10,5 kg netto

OBS! Stativ kjøpes separat, medfølger ikke.

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.