Sonus Faber Olympica Nova II

Sonus faber

Varenr.
980009700
Lager
Velg varians
Pris fra
kr 99 990
Enhet
par

Sonus Faber Olympica Nova II er en kompakt og plasseringsvennlig gulvhøyttaler med imponerende dynamikk og bassgjengivelse. Kompromissløs mellomtone og diskantgjengivelse med en realisme, detaljrikdom og musikalitet bandet med et smellvakkert design gjør denne til det kanske aller beste kjøpet i Olympica Nova-serien!

Den orginale Olympica-serien kom på markedet i 2013 og trollbandt alle med fantastisk design, lyd og håndtverk som ingen tidligere hadde sett i prisklassen.

 

 

Sonus Faber har alltid hatt dyrere og mer påkostede modeller enn Olympica, men Olympica har for mange vært det ypperste uttrykket for hva Sonus Faber er, uten at prisen er astronomisk.

 

Nye Olympica Nova er tro mot orginalen, men er samtidig kraftig forbedret og modernisert. Det utrolig elegante designet er ytterligere forfinet samtidig som de tidløse proporsjonene er beholdt. Etter vår mening representerer derfor Olympica Nova fortsatt det beste ved Sonus Faber, samtidig som de gir utrolig god valuta for pengene.

 

 

Kabinett

 

De største endringene i Olympica er de man ikke umiddelbart kan se. Til eksempel er kabinettet nå laget av 8 heltraplater limt sammen under høyt trykk for ekstrem stivhet og resonanskontroll.

Det karakteristiske lutt-formede kabinettet har siden 1993 vært benyttet på de fleste av Sonus Fabers modeller. Kabinettet har ingen parallelle flater, stående bølger og resonanser reduseres derfor til et minimum. Med interne avstivninger, aluminium topp og bunnplater i kombinasjon med metall-avstivning i bakkant skapes et ekstremt solid kabinett med optimale akustiske egenskaper. Resultatet er en høyttaler med en usedvanlig evne til å slippe musikken gjennom uten farging og resonanser. Bakstykket på høyttalerne har integrert Stealth Ultraflex bassventilsystem, tilsvarende hva som benyttes på Homage Tradition, og som gir en kontrollert luftgjennomgang uten luftstøy som skaper forvrengning. Resultatet er en presis og hurtig bassrespons.

 

Diskant

 

Olympica benytter seg av en nyutviklet silkedome-diskant med Sonus Faber "Arrow Point" DAD (Dempet Apex Dome) forener de beste egenskapene fra en klassisk dome diskant og en ring radiator konstruksjon. Teknologien gir svært god og faseriktig spredning av lyden over et stort lytteområde. Diskantområdet gjengis med imponerende oppløsning og detaljrikdom kombinert med Sonus Fabers velrennomerte avslappede musikalitet.

 

Mellomtone

 

For mellomtonen benyttes et spesialutviklet membranmateriale av cellulose, silkebomull, bastfiber og andre naturlige fiber. Membranene er lufttørket, dette gir en ujevn overflate med varierende tetthet som reduserer resonanser og bidrar til en naturtro og realistisk mellomtone. For gulvmodellene benyttes en faseplugg i aluminium og kobber som reduserer forvrengingen og gir bedre mikrodynamikk.

 

Bass

 

Basselementene har en ekstremt lett membran bestående av syntaktisk skum mellom to lag av lufttørket cellulose som sikrer god integrasjon med de øvrige elementene.

 

Spesifikasjoner

 

 

Olympica Nova II

 

- 3-veis gulvhøyttaler

- 28 mm DAD silke dome diskant, Neodymium magnet

- 15 cm Ultradynamisk mellomtone-enhet, cellulose-fiber membran

- 18 cm lettvekts bassenhet, sandwich konstruksjon

- Frekvensområde: 40-35.000 Hz

- Delefrekvenser: 250 og 2.500 Hz

- Følsomhet: 88 dB

- Nominell impedans: 4 ohm

- Anbefalt forsterkereffekt: 50-250 watt

- Dimensjoner (HxBxD): 103,65 x 35,97 x 42,25 cm

- Vekt: 30,7 kg netto

Product view - why buy

  • Fri frakt over kr. 1000,-
  • Rask levering
  • Kvalitetsprodukter
  • Personlig service
Prisforespørsel
Legg til info om ønsket farge / egenskaper, og vi kommer til deg med et tilbudsforslag.

*
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×