Quad ESL 2912

Quad

Quad ESL 2912
  • Quad ESL 2912
  • quad_esl2912.jpg
  • Quad-ESL-28122912-3.jpg
  • Quad-ESL-28122912-7.jpg
Varenr.
980010212
Lager
Innkommende
Pris
kr 119 995
Enhet
par
Fri frakt over kr. 1000,-
Rask levering
Kvalitetsprodukter
Personlig service

Kvantumsrabatt

Loading...

Quad ESL 2912 er den nyeste og beste versjonen av Quad sin legendariske elektrostat.

Quad er et engelsk firma kjent for sine ettertraktede rørforsterkere og legendariske elektrostatiske høyttalere. Quad ESL 2912 er er en fullelektrostat (ingen dynamiske drivere) og Quads største og beste høyttaler.

The Quad Electrostatic Loudspeaker (ESL) ble lansert i 1957 og var verdens første elektrostatiske fulltonehøyttaler. Den har i ettertid blitt en av historiens mest kjente høyttalerkonstruksjoner, og er utnevnt av blant annet Sound & Vision til "one of the most important speakers of the 20th century".

Elektrostatiske høyttalere, og Quad i særklasse, er kjent for sin utrolig klare, rene og livstro mellomtone og stemmegjengivelse. Siden høyttalerene ikke har noe kabinett har de heller ingen kabinettresonanser som kan farge lydbildet og den store fulltonedriveren gi alle stemmer realistisk fylde og tyngde. Til eksempel Leonard Cohen er en fantastisk opplevelse på disse høyttalerene!

Om renhet og oppløsning tradisjonelt sett har vært elektrostatens styrke har krafthåndtering og bassgjengivelse vært dens akilleshæl, men også her er Quad ESL 2912 unntaket som bekrefter regelen. Det finnes høyttalere som spiller enda høyere, men 2912 har ingen problemer med å gjengi selv basstungt materiale ved høyt lydtrykk. Den utrolig organiske og fyldige bassgjengivelsen og det raske anslaget med masse snert og driv er faktisk det som oftest kommenteres når vi demonstrerer høyttaleren i butikken, her har man tross alt et basselement på størrelse men en vanlig stuedør, så det umiddelbare anslaget i både akustiske og elektroniske perkusjonsinstumenter er ganske avhengighetsskapende. :-)

Ytelsesmessig syne vi også ESL 2912 gir ekstremt god valuta for pengene. Selv om den koster en del er den helt på aller øverste referansenivå når det gjelder romfølelse, mellomtone og realisme. Den krever heller ikke alt for mye fra forsterkeren, da de er relativt lettdrevne, men plasserinsmessig vil de helst ha en hel meter til bakvegg om denne ikke er dempet.

Quad ESL 2912 har en fyldig og glatt gjengivelse som både er ekstremt oppløst og uvanlig tilgivende overfor "dårlige" opptak. Den er en høyttaler som gir deg ekstremt lyst til å høre på musikk, og det er vel en av de høyeste skussmålene en høyttaler kan få?

En legendarisk høyttaler som anbefales på det varmeste!


Spesifikasjoner:

Format Floor Standing Dipole with 3 degree Fixed Tilt
Type Multiple Electrostatic Drive Membranes
Time Delay Progressive Concentric Rings
Chassis Structure Heavy Duty Composite Aluminium Steel
Panel Elements 6
Maximum Output 2 N/m_ at 2m On Axis
Sensitivity 1.5mbar Per Volt Referred To 1m
  (86 dB / 2.83V RMS Equivalent)
Impedance Variation 4-20 Ohms
Maximum Input Continuous Input Voltage (RMS): 10V
  Programme Peak For Undistorted Output: 40V
  Permitted Peak Input: 55V
Frequency Response 32Hz - 21kHz (-6dB)
  28Hz - 21kHz (useable)
Distortion (100dB at 1m) Above 1000Hz 0.15%
  Above 100Hz 0.5%
  Above 50Hz 1.0%
    Din nettleser er utdatert!

    For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

    ×