Graham Audio LS5/1 Ebony DEMO

Varenr.
980011146
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
På lager
Pris
kr 79 998
Før
kr 199 995
Rabatt
kr 119 997

Graham Audio LS5/1 er en helt vanvittig bra klassisk BBC-monitor i oppdatert utgave.

OBS! Modellen som selges er en demomodell, som spiller helt FANTASTISK, men som har en liten skade (som lett kan utbedres).

"Vanvittig" i denne sammenhengen må forstås på mest mulig positiv måte. :-) Det er noe utrolig deilig med en stor høyttaler bestykket med en heftig 15" som ser ut som et lite kjøleskap. Her er det ikke snakk om en slank og smal høyttaler, i høyglans pianolakk, laget for å synes så lite som mulig. I klassiske BBC-konstruksjoner er det form-følger-funksjon som er designmalen, noe som antagelig er årsaken til at de faktisk er enda bedre i dag enn da de ble laget på 60-tallet.

high_end_rom.jpg


LS5/1 ble laget da BBC etter hvert så behovet for en stor monitor, som kunne brukes både i store og små rom, strekke seg helt ned i bassen og gjengi dagens "moderne" musikk (Rock) med realistisk lydtrykk. Høyttaleren ble bestykket med en overkonstruert, men ultrarask, 15", som kunne strekke seg helt fra den dypeste bass opp til diskanten. For å få nok krafthåndtering ble også høyttaleren spesifisert med to diskanter som tar seg av hvert sitt frekvensområde (slik at man unngår fasefeil).

Da høyttaleren også måtte kunne brukes i små rom ble det lagt ned enormt med forskning, både teoretisk og via prøving og feiling for å få 15"-eren til å ha en så lineær gjengivelse som mulig. Løsningen var det karakteristiske "slot-designet" som ikke bare øker effektiviteten, men også sørger for jevn spredning gjennom hele frekvensområdet og minimal påvirkning fra førsterefleksjoner. Selv om det ikke ser slik ut kan denne teknologien på mange måter sammenlignes med en hornkonstruksjon, men uten den uheldige fargningen som ofte kan oppstå med denne teknologien.

Graham Audio LS5/1 er en videreutvikling av den klassiske BBC-konstruksjonen. Den er fortsatt sertifisert som en BBC-monitor av BBC, men takket være bedre materialer og strammere produksjons toleranser er både ytelsen og krafthåndteringen økt betraktelig. :-)

high_end_rom_2.jpg

Lydmessig gjengir LS5/1 et enormt stort, men veldig velkontrollert lydbilde med kjellerdyp bass og en mellomtone som rett og slett er "to die for", som Britene sier. Her er det stemmen som er det aller viktigste instrumentet og det er på mange måter det eneste instrumentet alle mennesker kjenner i detalj. Dette er en alt-spisende høyttaler som like gjerne spiller klaver som Klovner i Kamp, og det er en av de aller beste høyttalerne vi kjenner til!

Spesifikasjoner:

Enclosure Damped MDF, floor standing
Finish Real wood veneer
Dimensions (w/h/d) 43cm by 103cm by 48cm
Weight 42kg
Frequency response 37Hz to 18kHz, ±3dB
Nominal impedance
Sensitivity 89dB SPL (2.83V, 1m)
Maximum output Over 110dB for a pair at 2m
Bass/midrange 380mm
Tweeter Two 25mm soft dome
Recommended amplifier power 50 to 250 watts unclipped programme
Crossover 1.6kHz, 22 elements

Relaterte varer

Yamaha NS-2000A
Yamaha NS-2000A
Nyhet

Yamaha NS-2000A

OMA Ironic
OMA Ironic

OMA Ironic

Fyne Audio F704
Fyne Audio F704

Fyne Audio F704

Acoustic Energy AE320
Acoustic Energy AE320

Acoustic Energy AE320

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.