Fyne Audio Vintage Ten

Varenr.
980010939
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
På lager
Pris
kr 219 990

Fyne Audio Vintage Ten er den mest kompakte høyttaleren i Fyne sin smellvakre Vintage-serie. Dette er en virkelig drømmehøyttaler!

Vintage Ten var den første høyttaleren vi fikk i Fynes nye Vintage-serie. Vi hadde sett prototypen på High End-messen i München et halvår tidligere og det knyttet seg store forventninger både til lyden og utseendet.

Forventningene ble overgått i det øyeblikket vi fikk høyttaleren ut av esken. "WOW! Dette må da være den flotteste høyttaleren vi noen gang har hatt i butikken!" var førsteinntrykket. Da vi gikk kabinettet nærmere etter i sømmene ble begeistringen bare forsterket. Upåklagelig finish; bygget i Skottland, med en blanding av valnøtt, burr walnut (fra roten av treet) og perfekt innlagt intarsia av mørk valnøtt. Sateng-gull preget detaljene, "presense"-justeringen var forseglet bak en tykk "urskive" av glass og selve Vintage-skriften i gull var foreviget bak et perfekt lag silkematt lakk (noe selv Yamaha aldri har fått til på sine pianolakkerte høyttalere på tross av nesten 100års erfaring med akkurat det)!

Kort fortalt; denne høyttaleren oser av kvalitet, luksus og tidløs britisk eleganse selv langt ut over den prislappen den tross alt har! For en høyttaler! 

Vintage_10-(1)_wide.jpg

Lydmessig var fallhøyden nå enorm! Vi hadde aldri sett en så flott høyttaler til prisen, så hva om alle pengene var brukt på den perfekte finishen? Det skal sies at vi var aldri spesielt redd for det. Lyden har vi aldri bekymret oss for i et Fyne Audio-produkt. Dr. Paul Mills og teamet har til sammen et kvart årtusen verdt av fartstid hos Tannoy før de startet sitt eget firma og den spirituelle forgjengeren; Tannoy Prestige Kensington, har alltid vært en av våre favoritthøyttalere.

Når det er sagt -  Vintage Ten overgår den på alle målbare og ikke-målbare parametre. Lyden er større, fyldigere og har mer punch - samtidig som den har en uanstrengthet som kun en stor høyttaler med et stort kabinett kan ha. Samtidig er teknologien kraftig videreutviklet fra gamle Tannoy-dager. Bassen diffuseres i 360 grader, noe som gjør høyttaleren usedvanlig lettplassert, IsoFlare-driveren er perfeksjonert både via datasimuleringer og mange tusen lyttetimer og kanskje viktigst, som Dr. Paul sa; "Nå kan ingeniørene tøye strikken så langt de vil, vi har ingen blåruss som kikker oss over skuldrene."

At ingeniørene har fått fritt spillerom synes også i spesifikasjonene. Hele delefilteret er kryogenisk behandlet, det 10" store elementet har de største neodymium-magnetene vi noen gang har sett og diskanten måler hele 3" i størrelse og deler på utrolige 750Hz!

Dette er en tvers igjennom heftig og tidløs høyttaler laget av mennesker som både er utrolig dyktige og som har en dyp kjærlighet til historien og merket. Fyne Audio ble strengt tatt dannet for drøye fem år siden, men historien til disse høyttalerne går tilbake til februar 1926.

Fyne Vintage Ten koster selvsagt en god slump penger, men kunne, etter vår mening kostet veldig mye mer og fortsatt gitt god valuta for pengene. Slik den fremstår nå er den et aldri så lite High-End-kupp!

EAN
5060546834205

Relaterte varer

Acoustic Energy AE520
Acoustic Energy AE520
-40%

Acoustic Energy AE520

OMA Monarch
OMA Monarch

OMA Monarch

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.