Fyne Audio Vintage Classic XII

Varenr.
980010938
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
Innkommende
Pris
kr 109 995

Fyne Audio Vintage Classic XII er den største modellen i Fyne Audio sin nye Classic-serie. Nydelig 70-tallsdesign, 12-tommer fulltonedriver og høy effektivitet gjør dette til en umiddelbar klassiker.

Classic-X-Vintage-Grille-Badge.jpg

Serien er utviklet av Fyne sin lydguru og sjefsingeniør; Dr. Paul Mills. Dr. Mills har over 40 års fartstid i bransjen og er antagelig mest kjent for utviklingen av Tannoy sin ikoniske Prestige-serie.

Fyne Audio Vintage Classic XII er bygget på klassiske prinsipper med stort kabinettvolum, bred baffel og høy effektivitet. Høyttaleren er bestykket med en helt nyutviklet 12" stor utgave av Fyne sin legendariske fulltonedriver.

Lyd er alltid litt vanskelig å beskrive, men med Fyne sin Classic-serie er det litt lettere enn vanlig. De lyder rett og slett slik de ser ut - stort, fyldig og deilig med masse detaljer, kropp og sjel. :-) Den 12" store punktkilde-driveren gjengir et stooort og usedvanlig dypt lydbilde med glimrende holografi. Stemmer gjengis på en skremmende naturlig måte og plasseringen i lydbildet er helt i referanseklasse - slik man forventer av en virkelig god punktkilde.

Bassgjengivelsen er autoritær og dyp med heftig anslag og driv, men den blir aldri rotete eller dominerende. Et stort element må flytte seg veldig mye mindre enn et lite element for å gjengi samme lydtrykk og det merker man virkelig med denne høyttaleren, den er totalt uanstrengt - nær sagt uansett hvor høyt du spiller. :-)

classicXII_1000.jpg

En perfekt blanding av gammelt og nytt

Verden er i stor grad styrt av mote. Ikke bare innenfor klær og sko, men også når det kommer til hi-fi. I en årrekke har slanke små høyttalere vært "in vouge", selv om dette på mange måter er vanskelig å forene med god høyttalerkonstruksjon. Denne trenden har tilsynelatende snudd og mange ønsker seg nå høyttalere som ser ut som høyttalere igjen. :-) Dette er godt nytt, ikke bare for oss som elsker store høyttalere, men også for musikkentusiasten.

Fyne sine Vintage-serier er basert på klassiske prinsipper, men med en moderne vri og med state-of-the-art, nyutviklede komponenter. Både driverne og kabinettvolumet er stort, noe som gir høy effektivitet og enorm dynamikk. På Classic XII-modellen er fulltonedriveren hele 12", noe som ikke bare gir høyt "slagvolum" i bassen, men også, kanskje enda viktigere - i mellomtonen. Stemmen til Leonard Cohen til eksempel lar seg vanskelig gjengi av en liten mellomtone i et lite kabinett. For å få tyngden og fylden som skal til kan man bruke ett stort element, eller eventuelt mange små. Fordelen med ett fulltoneelement er at all lyden kommer fra ett punkt, akkurat slik den gjør i virkeligheten. Dette gjør at man helt automatisk unngår fasefeil i lyden og resultatet blir et stort, fyldig og realistisk lydbilde hvor man får følelsen av at lyden nærmest omgir deg, akkurat som i en god konsertsal.

Usedvanlig lett å plassere i lytterommet

Vi møtte Dr. Mills under lanseringen av høyttalerne og en av de tingene han var mest stolt av var hvordan høyttalerne oppfører seg i lytterommet. Å teste en høyttaler i et ekkofritt rom er på mange måter som å prøvekjøre en bil på en perfekt vei - det sier veldig lite om hvordan den vil oppføre seg i virkeligheten. Classic-serien er derfor spesifikt designet for å være mest mulig fleksibel og gi best mulig resultat i en vanlig stue. 

IsoFlare-driveren oppfører seg som en ekte punktkilde og gjengir (som et horn) et utrolig jevnt lydvibilde med 90 graders spredning. Dette gjør først og fremst at du får en stor "sweetspot", men også at høyttaleren blir usedvanlig lite påvirket av førsterefleksjoner fra sidevegg, tak og gulv.

Classic-X-Driver_1000.jpg
BassTrax-teknologien gjør at høyttalerne sprer bassenergien helt jevnt i 360-grader uten bruk av en klassisk bassport. Høyttalerne kan med andre ord plasseres nesten helt inntil bak/sidevegg uten at du vil få de klassiske bassproblemene som på en ordinær høyttaler.

Justerbart delefilter. Knottene på frontplaten justerer diskantens energi (for å tilpasse høyttaleren til livligheten til rommet/smak og behag/utstyr) mens "presence"-justeringen endrer høyttalerens fokus i det viktige mellomtoneområdet. Kort fortalt justerer den hvor klart stemmeregisteret skal fremstå i lydbildet, noe som gjør høyttaleren utrolig mye lettere å integrere og match med øvrig utstyr.

Classic-X-Controls_1000.jpg
Alle disse justeringsmuligheten gjør et det er lett å få optimal ytelse fra høyttalerne, selv i relativt små rom og med suboptimal plassering.

Håndbygget i Skottland

Alle modellene i Fyne Audio sin Vintage- og Vintage Classic-serie er håndbygget ved Fyne sin nye fabrikk i Skottland. De bokstavelig talt oser av kvalitet, noe man kjenner med en gang man åpner eskene. Her lukter det ekte treverk, møbelvoks og sjel. Finishen er upåklagelig og alt som ser ut som metall er metall. Som Fyne selv sier: "Dette er høyttalere laget for å bli arvegods"!

Vi skrivende stund har vi ikke rukket å ha høyttalerne i butikken mange dagene, men de har blitt mye lyttet på! Detter er høyttalere vi allerede er VELDIG glad i. :-) Dette er årgangshifi på sitt beste!

Classic-X-TP.jpg

Spesifikasjoner

System Type 2 way, downwards firing port, with BassTrax Tractrix diffuser
Recommended amplifier power (Watt RMS) 20 - 350
Peak power handling (Watt) 700
Continuous power handling (Watt RMS) 175
Sensitivity (2.83 Volt @ 1m) 96dB
Nominal impedance 8 Ohm
Frequency response (-6dB typical in room) 25Hz- 26kHz
Drive unit complement 1 x 300mm IsoFlare point source driver, multi-fibre bass / midrange cone, with 75mm titanium alloy dome compression tweeter, ferrite magnet system
Crossover frequency 750Hz
Crossover type Bi-wired passive low loss, 2nd order low pass, 2nd order high pass
System adjustments High frequency energy (750Hz - 26kHz) +/- 3dB Presence (2.5kHz - 5.0kHz) +/- 3dB
Dimensions - HxWxD 1102 x 572 x 591mm (43.4 x 22.5 x 23.3")
Weight - Each 54.5kg
Finishes Walnut
Cabinet Construction High density fibreboard, walnut veneered with extensive internal bracingEAN
5060546835707

Relaterte varer

mbl 116F
mbl 116F

mbl 116F

OMA Ironic
OMA Ironic

OMA Ironic

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.