Luxman CL-38uC

Varenr.
980009430
Enhet
stk
Lagerstatus:
Lager
BESTILLINGSVARE
Pris
kr 69 995
Luxman CL-38uC er en kraftig oppgradert versjon av klassikeren CL-38u. Blant forbedringene finner vi, for første gang i et rørprodukt, Luxman sin patenterte og støyfrie volumkontrol; LECUA.
CL38uC er en god gammeldags rørforforsterker konstruert med dagens materialer og med moderne kvalitet.

På tross av dette beholder den klangen til vintageutstyr, et valg som var helt bevisst fra Luxmans side.

CL38uC ble laget for å tekke vintage-fansen (ikke nødvendigvis selve fansen som er av høy årgang) som ønsket en forforsterker med klangen fra "the golden age of tubes", men med dagens pålitlighet.

Hvis det var ett firma som skulle klare denne oppgaven så var det Luxman med sin 90år lange erfaring med rørkonstruksjoner, utallige patenter innenfor området og den historiske arven nødvendig for å kunne lage et slikt produkt med kredibilitet.

Lydmessig har CL38uC en noe varmere og mer romantisk lydsignatur enn det som er vanlig i dag, med en fyldig og kroppslig klang, som en del av dagens utstyr dessverre mangler.

Mellomtonen er silkemyk, med en nesten unaturlig evne til å få selv dårlige innspillinger til å engasjere.

På mange måter har den litt den samme effekten på musikk som når man legger annenstemmen på en melodi. Det er nesten så man skulle tro at forforsterkeren konstruerer sine egne harmonier for å gi musikken ekstra storhet og gravitas.

I tillegg til sin litt tilgivende klang er den utstyrt med avanserte tonekontroller hvor man både kan velge frekvensområde og styrke. Kvaliteten på disse er meget gode og de vil nesten alltid bidra positivt (du kan selvfølgelig koble de ut om du ønsker). Enten pga. utfordringer med rom, innspilling eller personlig smak. Effekten på en gammel rockeinnspilling, ved å sku bassen litt opp og 3kHz-området litt ned, er ganske forbløffende. Plutselig lyder det mindre som hermetisert stein og mer som fet, live rockn roll.

CL38uC er også bestykket med både MM og MC RIAA-trinn. MC-biten er spesiellt påkostet og bruker hele fire step up transformatorer for lavest mulig støynivå. RIAA-inngangen har tre innstillinger; MM (2mV/47kohm), MC-High (0,3mV/100ohm) og MC-Low (0,08mV/30ohm).

Man kan snakke lenge om Luxman CL38uC, men noe som bare må nevnes er designet. Det glir ikke rett inn i en Frognerleilighet ala Stanley Kubrik, men på en annen side kan jeg vanskelig tenke meg noe kulere!

Kontrast er bra, og personlig synes jeg det er utrolig stilfullt med et produkt som CL38uC i en hvit minimalistisk leilighet. Det gir varme, ikke bare i designuttrykket, men også i musikken og dermed også i hjertet!

Vi er veldig glad i denne forforsterkeren.
 
For mer informasjon se:
 

Relaterte varer

mbl C11
mbl C11

mbl C11

Yamaha C-5000
Yamaha C-5000

Yamaha C-5000

Yamaha WXC-50
Yamaha WXC-50

Yamaha WXC-50

Rotel RC-1572 MKII Sort
Rotel RC-1572 MKII Sort

Rotel RC-1572 MKII Sort

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.