Wharfedale Dovedale

Varenr.
980011164
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
På lager
Pris
kr 48 747
Før
kr 74 995
Rabatt
kr 26 248

Wharfedale Dovedale er en håndlaget høyttaler laget for å feire åpningen av den nye fabrikken i Huntingdon, Cambridgeshire UK.

Wharfedale er en av verdens aller eldste høyttalerprodusenter (1932) og har laget høyttalere i over 90 år. I forbindelse med 90-års-jubileet har Wharfedale bygget en splitter ny fabrikk i hjembyen Huntingdon. Det passer derfor perfekt at Wharfedale nå introduserer en splitter ny versjon av deres kanskje mest legendariske høyttaler. Et symbol på britisk håndtverkskunst og en bekreftelse på Wharfedale sitt 90 år gamle mantra; å lage fantastiske høyttalere som gir uvanlig mye for pengene.

Dovedale-Leaflet-(3)-1_wide.jpg

Wharfedale Dovedale er en klassisk 3-veis-høyttaler bestykket med en 1" diskant, 5" mellomtone og 10" bassdriver. Mellomtonen og basselementet er begge laget av vevd og impregnert kevlar, noe som sørger for enorm krafthåndtering, og en fyldig, men detaljert lyd.

Høyttaleren lyder akkurat slik den ser ut; stort og fyldig, med en nydelig mellomtone og med en bassgjengivelse som aldri er overdreven, men som virkelig gir deg et spark i brystkassa når musikken krever det. Vi vil ikke beskrive lyden som utpreget varm, men det er veldig mye HiFi som beskrives som nøytral, men som etter vår mening lyder alt for lyst. Vi er veldig glad for å kunne si at Dovedale ikke er en av disse. Den har et klassisk design, og en klassisk lydgjengivelse uten at det på noen som helst måte blir ullent. Nesten tvert om; Dovedale er utrolig åpen, men presenterer alltid musikken på en behagelig og fremfor alt naturlig måte.

Dovedale-Leaflet-(2)_wide.jpg

Konstruksjonsmessig er det ikke spart på noe. Her har den legendariske konstruktøren Peter Comeau (Wharfedale Director of Acoustic Design) fått friere tøyler en noen gang tidligere. Kabinettet er usedvanlig godt konstruert og har et separat kammer for både diskant, mellomtone og bass. På denne måten påvirker ikke de ulike driverne hverandre, noe som resulterer i klarere, renere og mer uanstrengt gjengivelse. Den 1" tykke frontbaffelen er felt inn i kabinettet som en dør på et pengeskap mens både bass og mellomtone er bestykket med doble magneter.

Dovedale-Assembly-(2)_wide.jpg

Making a stand

Det medfølgende stativet fortjener også litt oppmerksomhet da det er laget av helsveiset britisk karbonstål med bunnplate i herdet glass. Tre av benene er fylt med dempemateriale, mens det siste har en smart, innebygget kabelgate for å skjule høyttalerkablene - dersom man ikke ønsker at disse skal være synlige.

Dovedale-Stand-(3).jpg


Spesifikasjoner

General Description 3-way vented-box/ standmount
Enclosure Type Bass reflex
Transducer Complement 3-way
Bass Driver 10' (250mm) black woven Kevlar® cone
Midrange Driver 5" (135mm) black woven Kevlar® cone
Treble Driver 1" (25mm) soft dome
AV Shield No
Sensitivity (2.83V @tm) 89dB
Recommended Amplifier Power 25-250W
PeakSPL 112dB
Nominal Impedance
Minimum Impedance 3.6½
Frequency Response (+/-3d8) 36Hz ~ 20kHz
Bass Extension (-6dB) 25Hz
Crossover Frequency 560Hz & 2.9kHz
Cabinet Volume (in litres) 8.6L, 64.7L
   
Dimensions (mm)  
Height (on plinth) 660mm
Width 370mm
Depth (with terminals) (417+30)mm
Carton Size 570 x 520 x 835mm
Net Weight 26.2kg/pc
Finish Real Wood Veneer - Walnut Finish
Standard accessories protective feet
Optional accessories Dovedale Stand


DOVEDALE-Artistic-Acc-Box-(3)_wide.jpg

Relaterte varer

Wharfedale Aura 1
Wharfedale Aura 1

Wharfedale Aura 1

mbl 120
mbl 120

mbl 120

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.