Wharfedale EVO4.S

Varenr.
980011318
Enhet
par
Lagerstatus:
Lager
Velg varians
Pris fra
kr 13 990

Wharfedale EVO4.S er hjemmekino-bakøyttaleren i Wharfedale sin nye EVO4-serie. Høyttaleren er laget spesielt for å gi en så stor og realistisk surround-følelse som mulig med stor krafthåndtering, noe vekten på hele 12kg per stk vitner om.

EVO4.S

EVO4.S er hjemmekino-bakøyttaleren i Wharfedale sin nye EVO4-serie. Høyttaleren er laget spesielt for å gi en så stor og realistisk surround-følelse som mulig. I tillegg til å ha en 6,5" stort bass-/mellomtonedriver i kevlar er den bestykket med hele to sett med AMT-diskanter og to sett med 2" mellomtonedomer for uanstrengt krafthåndtering og stor  spredning av lyden. Konstruksjonen til en bakhøyttaler skiller seg fra en klassisk fronthøyttaler da bakhøyttaleren ikke skal gi et tradisjonelt stereo-bilde, men heller et stort og mer diffust lydbilde som skal gi illusjonen av at du sitter i et langt større rom enn det du gjør.

EVO4.S henges rett på vegg med to stk. "nøkkelhulls-fester" og leveres i White Oak, Black Oak eller Walnut-utførelse. Kabinettet har enormt god byggekvalitet og finish, noe vekten på hele 12kg per stk vitner om.

evo4-walnut-series-2-2_ny.jpg

EVO4-serien

EVO4 er Wharfedale sin aller nyeste serie. Den ble utviklet paralelt med Elysian og ble laget for å være en nedskalert versjon av flaggskipet, med så mye som mulig av teknologien fra storebroren som mulig, men til en helt annen pris.

Serien er også mye mer omfangsrik, med to stativhøyttalere, to gulvstående modeller samt to senterkanaler og én dedikert vegghengt bakhøyttaler.

Alle høyttalerne i serien er bestykket med den seneste versjonen av Wharfedale sin berømte AMT-diskant (Air Motion Transformer). I en AMT-diskant er selve membranen holdt i et magnetisk felt hvor strategisk plasserte magneter har en jevn og absolutt kontroll over hele membranens overflate. Selve membranen er både utrolig lett og har uvanlig stor overflate noe som resulterer i fyldig, uanstrengt og eksepsjonelt oppløst gjengivelse.

EVO-AMT-Exploded-Diagram-2.jpg

Historikk

Wharfedale er en gammel og ærverdig høyttalerprodusent som kan spore sine røtter tilbake til 1932. Firmaet ble startet i en dal ved elven Wharfe i Yorkshire, derav navnet,  da grunnleggeren Gilbert Briggs bygget sin aller første høyttaler i garasjen.

Firmaet har nå produsert høyttalere i snart 90 år og er ansvarlig for å ha utviklet og oppfunnet flere høyttalerteknologier som nå er så etablerte at vi nærmest tar de for gitt. Deriblant keramiske magneter og «roll surround» det klassiske gummiopphenget som fester selve høyttalermembranen til kurven på nær sagt alle høyttalere. 

I dag er firmaet et datterselskap av IAG, som også eier prestisjetunge merker som Luxman, Audiolab og Quad. Det fantastiske med IAG er at de lar hvert firma være uavhengig, og tro mot seg selv, samtidig som de sørger for at de har det de trenger av ressurser og produksjonskapasitet for å holde seg konkurransedyktige. Wharfedale bygger i dag alle sine høyttalere fra bunnen av i en av verdens mest moderne og, med sine 140 mål, største høyttalerfabrikker.

Informasjon fra produsent

Wharfedale’s new EVO4 has grown out of the extensive research and development that produced the ELYSIAN flagship loudspeakers and borrows much of the technology involved in ELYSIAN.

The primary focus is on the AMT development resulting in a radically different way of reproducing high frequency detail efficiently and accurately. Similar cabinet technology to ELYSIAN provides a stable and solid foundation for the drive units with radiused edges to help integrate the driver output with the room acoustics. In addition the unique SLPP bass reflex system, as developed for ELYSIAN, is now incorporated in EVO4.

EVO4.4 Lifestyle WHF Award (3).jpg
Spesifikasjoner

General Description 3-way surround speaker
Enclosure Type closed box
Transducer Complement 3-way
Bass Driver 6.5"(165mm) black woven Kevlar® cone x 2
Midrange Driver 2"(50mm) soft dome x2
Treble Driver 30x60mm AMT x2
AV Shield No
Sensitivity (2.83V @ 1M) 88dB
Recommended Amplifier Power 25-120W
Peak SPL 106dB
Nominal Impedance 8Ω Compatible
Minimum Impedance 3.9Ω
Frequency Response (+/-3dB) 70Hz ~ 22kHz
Bass Extension (-6dB) 65Hz
Crossover Frequency 1.5kHz,4.4kHz
Dimensions (HxWxD) 245 x 400 x (145+10)mm
Net Weight 11.8kg/pcs

 

Relaterte varer

Sonus Faber Sonetto Wall
Sonus Faber Sonetto Wall

Sonus Faber Sonetto Wall

Sonus Faber Olympica Nova Wall
Sonus Faber Olympica Nova Wall

Sonus Faber Olympica Nova Wall

Klipsch RP-640D
Klipsch RP-640D

Klipsch RP-640D

Polk Reserve R900
Polk Reserve R900

Polk Reserve R900

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.