Focal Bathys wireless

Varenr.
980011014
Enhet
stk
Lagerstatus:
Lager
På lager
Pris
kr 8 990

Focal Bathys wireless kommer utstyrt med aktiv støykansellering, Bluetooth 5.1, egen app med EQ og DAC mode for den kresne lytteren på farten. Men sist og ikke minst er den basert på Focals tunge know-how innenfor driverteknologi og akustikk i hodetelefoner. Rett og slett den beste bærbare hodetelefonen vi kjenner til!NO Focal Bathys.png

*Siden lanseringen av Elear og flaggskipet Utopia i 2016 har Focal vært markedsledende innenfor high-end hodetelefoner med dynamiske drivere. Nå setter de nok en ny standard med trådløse Bathys, en designperle og en lydmessig godbit som bygger bro mellom premium og high-end i Focals solide sortiment av hodetelefoner. Bathys kommer utstyrt med aktiv støykansellering, Bluetooth 5.1, egen app med EQ og DAC mode for den kresne lytteren på farten. Men sist og ikke minst er den basert på Focals tunge know-how innenfor driverteknologi og akustikk i hodetelefoner.

Det er bare å la seg rive med, for nå blir reise med tog, fly, buss eller trikk vesentlig mindre irriterende.

HD-FOCAL-2375.jpg

High-end driverteknologi - Made in France

Driverne er basert på samme teknologi vi har sett i Focals prisbelønnede high-end modeller. En M-formet 40mm membran med formløs spole tilsvarende den som står i Celestee og Radiance holder vekten og massen lav. Dette sørger for en rigid, men samtidig lynkjapp driver som henger med på de raskeste musikalske transientene. Bathys serverer dermed en kontant og deilig bass, en lekker oppløst mellomtone og en herlig presis diskant.

Driverne er montert i vinkel inn mot ørene inne i klokkene, noe som gi et bedre og mer presist stereobilde. Samtidig gir dette en opplevelse av å høre på en ekte dynamisk høyttaler med musikalsk engasjement og skyv. Selve driverne er laget med avansert teknikk på Focals fabrikk i Saint-Etienne og holder høyeste nivå når det kommer til presisjon og in-house kvalitetskontroll.

Patentert akustisk design

Selve designet på klokkene i Bathys er også hentet fra Focals lukkede high-end modeller. Her blir motfasebølgen fra driverne ledet elegant ut av klokken, samtidig som høye frekvenser dempes ned. Dermed blir man kvitt problemer med bassbølger som vanligvis blir stående og lager interne forvrengninger i en vanlig lukket konstruksjon. Samtidig sørger neddempingen av høye frekvenser for minimal lekkasje til og fra omgivelsene. Bathys er med andre ord en stille opplevelse for lytteren, samtidig som man får den store bonusen med mindre akustisk kompresjon rundt driverne. To poser i en sekk!

«…Bathys comes from the word ‘bathyscaphe’, the first submarine exploration vehicle. The embodiment of calm, depth and absolute silence, this vessel is the inspiration behind the name of these ANC headphones…»

Megane Montabel, Focal

FOCAL-220947.jpg

DAC mode med ekstra rå lydkvalitet

For entusiasten vil Bathys by på det lille ekstra med direkte DAC mode via USB. Her får man opp til 24/192khz native high-res servert rett til den avanserte innebyggede DACen. Resultatet er et stort og raust lydbilde, med en musikalitet som absolutt vitner om virkelig high-end headfi. En perfekt løsning på lengre reiser sammen med et nettbrett, en laptop eller telefon. I denne modusen varer også batteriet ekstra lenge, hele 42 timer ifølge Focals egne tester.

Jack mode for studio og DJ-formål

Focal har etter hvert blitt et stort merke innenfor studiobransjen med sine gode aktive studiomonitorer. Skal man kunne bruke Bathys effektivt i en slik sammenheng må man også ha en løsning for en vanlig jackkabel. En god ADC sørger for å transportere signalet trygt til Bathys forsterkerkretser slik at man kan bruke dem både i hjemmestudio eller for monitorering som DJ.

FOCAL-220789.jpg

Enkel styring med egen app og knapper på klokkene

Bathys styres via en egen app med en god og lett håndterbar og musikalsk EQ. I appen får du full kontroll over de ulike støykanselleringsmodusene (ANC) og informasjon om hvilket format hodetelefonene mottar. Ulike forhåndsprogrammerte EQ-innstillinger kan velges her og man kan lagre sine egne. For rask kontroll uten å ta frem telefonen tilbyr Bathys egne knapper for å besvare anrop, endring av ANC-modus og talekontroll av telefonen. Man kan også spole forover og bakover i spor og podcaster. CVC-mikrofonteknologi sørger for en tydelig og god lydkvalitet når man bruker Bathys for å samtale med andre.

Forskjellige ANC-moduser til ulike situasjoner

Bathys har tre ulike støykanselleringsmoduser. «Silent» velger man med mye støy i omgivelsene som for eksempel på et fly. «Soft» er i praksis å slå av ANC og bruke den gode akustiske dempingen Bathys byr på, men med noe kompensasjon i bassen, perfekt for bruk på kontoret. «Transparent» kan på sin side sies å være en «talk mode» der man hører sin egen stemme og omgivelsene bedre om man er i videomøter eller i samtaler med andre på telefon. Hele 8 mikrofoner for bruk til selve kanselleringen sørger for presis håndtering av støy i omgivelsene og en sømløs opplevelse. ANC slås aldri helt av da dette vil gi en ujevn lydmessig opplevelse mellom de ulike modusene.

Ergonomisk design og lekkert premium materialvalg

Bathys er foldbare og sparer mye plass når de ligger i det medfølgende etuiet. Detaljer i ekte skinn  i puter og hodebøyle vitner om et eksklusivt designspråk sammen med lette metaller som aluminium og magnesium i bøyle og klokkeholder. Sistnevnte er designet for å perfekt forme seg til hodet til lytteren og la putene presse jevnt på alle punkter. Et asymmetrisk mønster reflekterer den akustiske behandlingen som foregår på innsiden av klokkene akkurat som i Focals Celestee. Focal legger så en siste lekker detalj til helheten med integrerte statuslys som markerer hvor driverne er plassert og hvilken vei klokkene skal sitte. Disse lysene kan selvsagt dimmes via appen.

Batteritid, hurtiglading og tilbehør

Bathys støtter hurtiglading via USB-C og gir 5 timers bruk på 15 minutter ved slik lading. Batteritiden er estimert til 30 timer ved bruk av blåtann ANC, 35 timer jack-mode og 42 timer DAC-mode.

Medfølgende tilbehør er etui for transport, 3,5mm minijackkabel og en USB-kabel (USB-C). Merk at lader ikke medfølger.

BATHYS_Case_Ouv_1.jpg

EAN
3544056727162

Relaterte varer

Focal Bathys wireless Dune
Focal Bathys wireless Dune
Nyhet
Nyhet

Focal Bathys wireless Dune

Shure AONIC 50 Gen 2
Shure AONIC 50 Gen 2

Shure AONIC 50 Gen 2

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.