Yamaha RX-A2A

Varenr.
980010373
Enhet
stk
Lagerstatus:
Lager
På lager
Pris
kr 10 890

Yamaha RX-A2A, arvtakeren etter Yamaha RX-A1080. Virkelig god 7-kanals recevier som kjennetegnes av gode komponenter som benyttes i AVANTGE serien til Yamaha.

Yamaha RX-A2A er en 7-kanals hjemmekinoreceiver i Yamaha sin AVENTAGE serie. AVENTAGE-serien er de beste modellene fra Yamaha og benytter komponenter av høyere kvalitet, slik at forsterkeren gjengir lydsignalet med lavere forvrengning og større presisjon. Du får renere og klarere lyd som bringer deg tettere på musikken og du hører flere detaljer i filmen. Med HDMI 2.1 er receiveren klar til å vise bilder med 8K oppløsning og de siste bilde og spill formatene (4K 120FPS). Dolby Atmos gir deg en tredimensjonal lydopplevelse og med 7 kanaler på 100 watt (8 ohm, 0.06% THD) er forsterkeren godt rustet til å drive dine høyttalere. Receiveren inngår også i Yamaha sitt MusicCast system som gir deg tilgang til det du trenger av moderne strømmetjenester, også i flere rom. MusicCast lar deg også bruke trådløse bakhøyttalere så det er enkelt for deg å få en ekte kinoopplevelse i ditt hjem.

 

 • 7.2 kanaler – 100 watt pr kanal (8 ohm, 0.06% THD)
 • 7 HDMI-innganger
 • HDMI 2.1*
 • 8K/60Hz, 4K/120Hz*
 • Dolby Atmos
 • Dolby Atmos Height Virtualizer*
 • DTS:X
 • Yamaha MusicCast
 • Airplay 2
 • Bluetooth
 • Spotify Connect
 • Tidal
 • Wi-Fi
 • eARC
 • Platespillerinngang
 • Multirom funksjon
 • Zone 2
 • HDR 10+*
 • Variable Refresh Rate (VRR)*
 • Auto Low Latency Mode (ALLM)*
 • Quick Frame Transport (QFT)*
 • Quick Media Switching (QMS)*
 • Stemmestyring
 • Mulighet for trådløse bakhøyttalere
 • Romkorreksjon
 • * ved fremtidig firmware oppdatering

 

Enestående lyd

Fundamentet for å gi deg god lyd er forsterkerens kvalitet. Yamaha RX-A2A har 7 kraftige forsterkere som leverer 100 watt i hver kanal (8 ohm, 0.06% THD). Forsterkerne er konstruert med høy Slew Rate, som gjør at de er svært hurtige og responderer raskt på endringer i signalet. Dette er spesielt gunstig når man spiller høyoppløst musikk.

 

 

Yamaha RX-A2A Slew rate

 

 

Dolby Atmos, DTS:X og Dolby Atmos Height Virtualizer

Dolby Atmos og DTS:X er surround-formater som har objekt basert koding, istedenfor kanalbasert koding slik som tidligere formater har hatt. Dette gir lyddesigneren mulighet til å nøyaktig plassere lyder hvor som helst i det tre-dimensjonale rommet. For de som ikke har anledning til å benytte ekstra høyttalere til å gjengi høyde-kanalene, kan man etter en firmware oppdatering benytte Dolby Atmos Height Virtualizer, som kan gjenskape en virtuell Dolby Atmos opplevelse ved hjelp av ditt 5.1 hjemmekinosystem.

 

 

Yamaha RX-A2A Dolby Atmos

 

 

CINEMA DSP 3D til film, musikk og spill

CINEMA DSP 3D er et unikt lydprogram utviklet av Yamaha. Ved å kombinere måledata fra berømte konsert arenaer og musikk klubber fra hele verden, med deres digitale signalprosessering kan du velge mellom flere lydinnstillinger som lar deg gjenskape atmosfæren fra en storartet konsert arena.

 

 

Yamaha RX-A2A Cinema DSP

 

 

Compressed Music Enhancer

Når du spiller musikk fra lossy lydformater som MP3, er musikken både komprimert og informasjon har gått tapt fra signalet. Yamahas Compressed Music Enhancer utnytter sofistikerte algoritmer som skal gjenopprette informasjonen som har gått tapt, og lar deg nyte musikk med god kvalitet, selv om den er komprimert.

 

 

Yamaha RX-A2A Compressed Music Enhancer

 

 

Anti Resonance Technology Wedge

Yamaha RX-A2A er utstyrt med en femte fot, plassert i midten under chassiset. Denne demper trafoens resonanser, samt vibrasjoner fra transistorene og kjøleribbene. Den demper også eksterne vibrasjoner, som for eksempel vibrasjoner fra høyttalerne, slik at komponentene i forsterkeren kan jobbe under optimale arbeidsbetingelser.

 

 

Yamaha RX-A2A ART

 

 

HDMI 2.1 – 8K oppløsning (via firmware oppdatering)

Yamaha RX-A2A er utstyrt med HDMI 2.1 som er den nyeste HDMI-standarden. Receiveren har 7 HDMI-innganger og 1 utgang. Etter en firmware oppdatering kan receiveren gjengi innhold med 8K/60Hz, 4K/120Hz oppløsning, HDR 10+ og de nyeste gaming-teknologiene som er Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) og Auto Low Latency Mode (ALLM). Disse teknologiene reduserer lag, og sørger for at bildet flyter jevnere, uten hakking.

 

 

Yamaha RX-A2 HDMI 2.1

 

 

Enkel å sette opp, enkel å bruke

AV SETUP GUIDE er en applikasjon som hjelper deg å sette opp forsterkeren korrekt. Appen viser deg hvordan du kobler receiveren til dine kilder, og hjelper deg med receiverens innstillinger.


MusicCast appen er den du forholder deg til i hverdagen. Appen fungerer som en fjernkontroll og lar deg styre forsterkerens funksjoner, i tillegg til andre MultiCast kompatible produkter, slik at du enkelt kan utvide systemet med lyd i flere rom.


Stemmestyring kan du gjøre via Amazon Alexa eller Google Assistant. (Hvilke stemmekommandoer som er tilgjengelig kan variere fra region. Du trenger et tredjeparts produkt for å ta imot stemmekommandoer).

 

 

Yamaha RX-A2 Enkel å sette opp

 

 

Romkorreksjon med YPAO™-R.S.C. (Reflected Sound Control)

Med YPAO (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) kan du analysere rommets akustikk, og la programmets avanserte algoritmer justere forsterkerens parametere slik at lyden tilpasses ditt rom. Du plasserer helt enkelt den medfølgende mikrofonen ved din lytterposisjon, og lar receiveren automatisk kalibrere lyden for deg. Mikrofonen bruker R.S.C (Reflected Sound Control) til å korrigere de første refleksjonene, og en svært presis 64-bit EQ-beregning gir deg naturlig romakustikk. YPAO 3D optimaliserer automatisk lydparameterne for å maksimere effekten fra Dolby Atmos, DTS:X og CINEMA DSP HD3.

 

 

Yamaha RX-A2 YPAO

 

 

Trådløse bakhøyttalere

Via Yamahas MusicCast system kan du benytte Yamaha MusicCast 20 eller MusicCast 50 som trådløse bakhøyttalere, slik at du slipper å strekke kabler over hele stuen. Du kan til og med sende bass-signalet trådløst til den trådløse subwooferen Yamaha MusicCast SUB 100.

 

 

Yamaha RX-A2 trådløse bakhøyttalere

 

 

Nytt design

En hjemmekinoreceiver er et produkt med mange funksjoner og muligheter. Som en konsekvens av dette har mange hjemmekinoforsterkere et litt rotete design med mange knapper. Yamaha har ryddet opp i rotet, og gir deg hjemmekinoreceivere med rene linjer og et ryddig design.

 

 

Yamaha RX-A2 nytt design

 

 

Scene knapper – Forhåndslagre innstillinger

Yamaha RX-A2A har fire SCENE-knapper. Du kan forhåndsinnstille dem til forskjellige innganger, i tillegg til et lydfeltprogram, Music Enhancer, HDMI-inngang med mer. Inngangene kan settes til spesifikke kilder, for eksempel en FM- eller internettradiostasjon, en stasjon på en strømmetjeneste, en USB-enhet eller en sang på en PC eller NAS (nettverk). Når du har angitt knappene, trykker du bare på en av knappene på hovedenheten eller fjernkontrollen for å slå på receiveren og høre ønsket musikk. Knappene kan du endre når som helst.

 

 

Yamaha RX-A2 scene knapper

 

 

Airplay 2

Med Airplay 2 kan du enkelt spille av lyd fra din Apple-enhet til Yamaha RX-A2A, enten det er en iPhone, iPad eller Mac, til en eller flere MusicCast enheter i ditt hjem. Du styrer den enkelt via din iPhone eller iPad, linker den via en HomePod, eller ber Siri om assistanse.

 

 

Yamaha RX-A2 Airplay 2

 

 

HDMI eARC

eARC (Enhanced Audio Return Channel) lar deg sende lydsignal med 3D-lyd (som Dolby Atmos og DTS:X) tilbake fra TV-en din til Yamaha RX-A2A via HDMI-tilkoblingen, slik at du kan nyte den altoppslukende 3D-lyden også når du spiller fra appene som er installert på din TV.

 

 

Yamaha RX-A2 HDMI eARC

 

 

Zone 2

Med Zone 2 terminalene kan du la Yamaha RX-A2A drive høyttalere i en annen sone, enten de er koblet til forsterkerens Zone 2 høyttalerterminal eller linjeutgangen for Zone 2. Enten høyttalerne er montert på soverommet eller kjøkkenet kan du spille av samme eller ulik musikk som hovedsonen; du bestemmer!

 

 

Yamaha RX-A2 zone 2

 

 

Platespiller inngang

Yamaha RX-A2A er utstyrt med en egen inngang for platespillere, slik at du ikke trenger å benytte et eksternt RIAA-trinn for å koble til din platespiller.

Teknisk info

 

Farge Sort
Merke Yamaha
Amplifier Section  
Kanaler 7.2
Rated Output Power (1kHz, 1ch driven) 125 W (8 ohms, 0.9% THD)
Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven) 100 W (8 ohms, 0.06% THD)
Maximum Effective Output Power (1kHz, 1ch driven) 150 W (8 ohms, 10% THD)
High Slew Rate Amplifier Yes
Surround Sound Processing  
Surround:AI N/A
CINEMA DSP Yes
DSP Programs 17
Dialog Level Adjustment Yes
Virtual Presence Speaker Yes
Virtual Surround Back Speaker Yes
Dialogue Lift Yes
SILENT CINEMA / Virtual CINEMA DSP Yes
Dolby Atmos Yes
Dolby Atmos Height Virturalizer Yes (via future update)
Dolby TrueHD Yes
Dolby Digital Plus Yes
Dolby Surround Yes
DTS:X Yes
DTS-HD Master Audio Yes
Audio Features  
File Format MP3 / WMA / MPEG-4 AAC: up to 48 kHz / 16-bit, ALAC: up to 96 kHz / 24-bit, FLAC: up to 384 kHz / 24-bit, WAV / AIFF: up to 384 kHz / 32-bit, DSD: up to 11.2 MHz
Pure Direct Yes
Compressed Music Enhancer Yes
High-resolution Music Enhancer N/A
YPAO multi-point measurement Yes
YPAO Volume Yes
Adaptive DRC (Dynamic Range Control) Yes
Initial Volume & Maximum Volume Setting Yes
A.R.T. Wedge Yes
Bi-amp capability Yes
Audio Delay Yes (0-500 ms)
DA Converter 384 kHz / 32-bit BB PCM5102A
Video Features  
HDMI eARC Yes
HDMI Audio Return Channel Yes
HDMI Pass-through 8K60B, 4K120AB (via future update)*HDMI 1-3
HDMI Up-scaling Yes up to 4K
HDMI Up-conversion N/A
Dolby Vision Yes
HDR 10+ Yes (via future update)
VRR/ALLM/QMS/QFT Yes (via future update)
Video adjustment N/A
Connectivity  
MusicCast Surround Yes
HDMI Innganger/Utganger 7 / 1
HDMI CEC Yes
USB Input Yes
Network Port Yes
Wi-Fi Yes (2.4 / 5 GHz)
AirPlay 2 Yes
Bluetooth Yes (SBC / AAC)
Front AV Input USB
Digital Audio Input/Output: Optical 1 / 0
Digital Audio Input/Output: Coaxial 1 / 0
Analog Audio Input/Output 4 / 0
Platespiller Inngang Yes
XLR Terminal N/A
Component Video Input/Output N/A
Composite Video Input/Output N/A
Preout 2.2-ch
Headphone Output 1
Tuner Section  
FM/AM-Tuner Yes (Availability varies by region.)
DAB Tuner Yes (Availability varies by region.)
User Interface  
On-screen display Graphical User Interface
SCENE Yes (8 sets)
App Control Yes (iPhone / iPad / Android phone / tablet)
Web Browser Control Yes
Fjernkontroll Yes
Zone Control  
Sone 2 Audio Utgang Preout
Sone 3 Audio Utgang N/A
Sone 4 Audio Utgang N/A
Powered Zone Zone 2
Zone Video Output N/A
Zone B Output N/A
Zone GUI N/A
RS-232C Interface N/A
Trigger utganger 1
Fjernkontroll (IR) Innganger 1 / 1
Party Mode Yes
General  
Standby Power Consumption (IR only) 0.1 W
Auto Power Standby Yes
ECO mode Yes
Mål (B x H x D) 435 W x 171 H x 372 D mm (with antenna up:435 W x 245 H x 372 D mm)
Vekt 10.2 kg; 22.5 lbs.
EAN
4957812660617

Relaterte varer

Marantz CINEMA 60 DAB+
Marantz CINEMA 60 DAB+
Nyhet

Marantz CINEMA 60 DAB+

Marantz CINEMA 50
Marantz CINEMA 50

Marantz CINEMA 50

Marantz NR1510
Marantz NR1510

Marantz NR1510

Yamaha RX-V6A
Yamaha RX-V6A
Nyhet

Yamaha RX-V6A

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.