Naim Mu-so Qb 2nd Generation

Varenr.
980009631
Enhet
stk
Lager
I bestilling
Pris
kr 11 990

Naim Mu-so Qb 2nd Generation er oppfølgeren til den hyperpopulære Mu-so Qb. Nå med enda bedre lyd og funksjonalitet, oppgradert App og medfølgende fjernkontroll.

Naim introduserte sin Mu-so 2nd Generation i mai til stående ovasjoner og nå slipper de den åpenbare fortsettelsen. Her kommer en like forbedret Qb 2nd generation med ny og kraftig strømmeplattform og store lydmessige oppgraderinger.

Forgjengeren skapte vill begeistring i både lyd- og designkretser og ble premiert med blant annet Red Dot Design Award for sitt innovative design med den fantastiske vektede volumkontrollen. I fagpressen var mottakelsen like god, Qb spilte tøffere og dypere enn noen skulle tro i form av det svært kompakte kabinettet. En ny stjerne og klassiker blant de trådløse høyttalerne var født. Derfor har også 25 dedikerte utviklere hos Naim jobbet på spreng i over tre år med neste generasjon for å finne oppgraderingspotensial. Alt for å kunne gi deg den beste opplevelsen og lydkvaliteten streaming kan tilby fra svært kompakte enheter.

Med hjelp av ny og mye kraftigere DSP, Focals ekspertise på høyttalerelementer og deres egen know rundt streaming har Naim løftet Qb 2nd generation til å bli en ny milepæl innenfor trådløse multiromshøyttalere i denne prisklassen. Enhver stein har blitt snudd, til og med grillen er optimalisert for å gi så åpen og god lyd som mulig! Naim vet godt at den ekstreme ytelsen ligger i summen av alle de små detaljene. Qb 2nd generation vil være den perfekte partneren til eksisterende Naim streamere eller Mu-so i et multiromsystem, men er likefremt et anlegg som står meget solid på egenhånd.

Etter mottakelsen på andre generasjon av storebror Mu-so å dømme, er vi helt sikkert på at de har lykkes med å nå målet sitt om en ny standard for kompakte trådløse høyttalere.

Alle strømmetjenester, TIDAL og Spotify. Innebygget Chromecast, Airplay 2 og Roon.

I hjertet av nye Mu-so Qb 2nd Generation sitter Naims nye strømmeplattform som er utviklet på fabrikken i Salisbury, England. Enten du strømmer musikk via TIDAL, Spotify, Chromecast, Airplay 2, Roon, UPnP (opp til 32bit/384khz) eller internettradio får du en lydprosessering på aller høyeste nivå, en teknologi hentet fra Naims aller dyreste streamere i Classic-line serien.

Med blåtann og USB-inngang er du ellers alltid rede for at venner kan kjapt koble seg på for å vise deg ny musikk. En optisk og analog inngang sørger forøvrig for mulighet for tilkobling av andre kilder, for eksempel en platespiller.

Et kjærkomment tillegg for musikkelskere er støtte for Roon. Mu-so Qb 2nd generation er som storebror Mu-so et ekte Roon endpoint og man kan justere romEQ og spille musikk direkte fra Roons behagelige strømmeunivers.

Podcaster er i vinden som aldri før og med både airPlay 2 og Chromecast innebygget, har favorittpodcasten din aldri vært lettere å spille av.

Mye kraftigere digital signalprosessering (DSP) enn forrige generasjon

Slik som Mu-so 2 har Qb nå fått en multicore DSP med nesten 14 ganger kraftigere regnekraft enn forrige generasjon. Dette gir mulighet til å behandle lyden med høyere intern klokke, større presisjon og bedre impulsrespons. I tillegg er man konstruert til å takle fremtiden via trådløse oppdateringer med konstante forbedringer av grensesnitt og tjenester. Qb kommer nå med tre ulike valg for plassering av høyttaleren og disse prosesseres nå med en mye bedre algoritme for å disponere systemets effekt helt optimalt.

802.11 A/C Wi-Fi

Det avanserte antennesystemet i Qb som er implementert i kjøleribbene, nyter nå godt av siste generasjon Wi-Fi 802.11 A/C. Et viktig poeng om du ønsker å koble den trådløst opp i mange forskjellige rom og synkronisere soner. Dette gir også suveren trådløs driftsstabilitet, også ved strømming av høyoppløste formater.

Nye forbedrede drivere i det samme plasseringsvennlige kabinettet

I samarbeid med Focal og tilgang til deres avanserte teknologi for måling utvikling av drivere har Naim nå rekonstruert både bass og mellomtonene i Qb. Selve geometrien i driverne er endret og man har brukt mye større magneter. Spolen er også redesignet med patentert teknologi fra Focal for optimal linær induktivitet i ekskursjonen på elementet. Dette gir kraftigere bass og betydelig bedre kontroll. Mellomtonen har fått redesignet støvhette og stabiliseringsringer som sammen med spoledesignet reduserer forvrengning i elementet betraktelig.

Focals 40 år lange know-how innenfor utvikling av høyttalerlementer kommer med andre ord godt med for å gjøre Qb bedre, spesielt når man her ser implementering av teknologi fra Focals mer forseggjorte høyttalerserier. Til slutt har så teamet hos Naim fintunet og hørt seg frem til det beste resultatet slik de alltid gjør. Qb leveres som den større Mu-so fremdeles med en meget god soft dome tweeter, en diskant som låter særdeles behagelig for øret og er et tydelig lydmessig valg fra Naims kyndige R&D team.

Med et svært vellykket eksisterende kabinettdesign på Qb har Naim vært lite fristet til å gjøre endringer her. De har derimot nok en gang tøylet strikken langt for å optimalisere lyden akustisk uten å jukse med. Som hos storebror Mu-so 2 har grillene fått en svært tynn tekstil i grillen for å åpne opp lyden og la diskanten levere lyd under enda bedre betingelser. Resultatet er slående og verdt det ekstra strevet Naim la i prosjektet med å utvikle et lim som ikke skinte igjennom den tynne tekstilen.

Oppgraderingene i DSP, drivere og til og med grill gjør at Qb generasjon 2 låter mye tøffere enn før. Den er plasseringsvennlig og uendelig spillevillig i alle sjangre. Som storebror er Qb en fullblods musikkmaskin, fullstendig kapabel til å spille til fest på kjøkken, soverom, bad eller stuer der ikke Mu-so 2 får plass.

Premium design

Qb får som Mu-so et meget pent designløft. Det var viktig for Naim å markere fortsettelsen av Mu-so med subtile men verdifulle endringer i visuelt uttrykk og design. Det samme implementeres i nye Qb. En ny premium antrasitt grå aluminum finish og den nye bakgrunnsbelyste volumkontrollen gir et tydelig kvalitetsuttrykk.

De nye oppgraderte grillene kommer med et moderne teksturert stoff lar tenkende lede mot skandinavisk design og et jordnært uttrykk. Grillene kan endres etter behov og interiør. Svart front er standard og ekstra griller selges separat.

Ny forbedret kontrollflate og volumkontroll

Den tydeligste designmessige forandringen i nye Qb er kontrollflaten. En nærhetssensor vekker touchdisplayet når du nærmer deg og derfra kan du justere alle essensielle innstillinger med enda bedre presisjon og oversikt enn før. Presets for internettradio håndteres i en ryddig undermeny og man kan nå legge til enheten i multirom uten å åpne appen. Det berømte vektede volumhjulet fra den originale Mu-so er nå oppgradert med lys i ringen som markerer volumet på enheten. Lyset i ringen animerer også ved valg av undermeny. Lekkert! Et slikt tilgjengelig fysisk volumhjul gjør at man alltid har kontroll høyttaleren når man raskt må skru ned, ved for eksempel mottak av viktige anrop på telefonen.

Suveren i multiromsmodus eller på egenhånd

Nye Qb er en fantastisk multiromshøyttaler via Naims egen app, Roon, Chromecast (google Home) eller airPlay 2. Flere Mu-so Qb generasjon 2 kan kombineres, eller den kan spille sammen med Naims Uniti forsterkere, nettverkspillere, Qb eller forrige generasjon Mu-so MK1 i party mode. Samtidig er den fantastisk på egenhånd som et fullverdig musikksystem. Qb blir et naturlig midtpunkt i det rommet du setter den i.

Vekkerklokke, medfølgende fjernkontroll og barnevennlig grensesnitt

Skulle man plassere den på et soverom, gir den avanserte klokkeradiofunksjonen presis vekking. Utvalgte dager og helger kan naturligvis utelates, du styrer selv når du vil bli vekket og til hvilken favorittkanal du vil våkne til. Lysinnstillinger kan også justeres og enheten kan dimmes helt ned, noe som er bra ved bruk i et soverom.

For barnefamilien holder den robuste grillen nysgjerrige barnefingre unna elementene i høyttalerne. Maksimalt volum kan settes i innstillinger i appen om man er redd for ukontrollert bruk når man ikke er hjemme, eller om man ved et uhell skulle sette den på fullt nivå.

Den nye og fine fjernkontrollen som også følger med den større Mu-so 2 er nå inkludert i prisen på Qb 2nd generation. Britisk hi-fi på sitt beste

Enten du velger Qb som et supplement eller som senteret i din musikalske hverdag vet vi den vil innfri på design, brukervennlighet og lydkvalitet. Naims team har jobbet hardt for å tøye strikken lengre enn de trodde det var mulig å gjøre da de startet prosjektet. Både Naims Mu-so og Qb 2nd Generation er produkter laget av musikkelskere for musikkelskere, noe som den gjennomførte tilnærmingen vitner om. Musikk neste!

Relaterte varer

Ruark R1 MK4 Espresso
Ruark R1 MK4 Espresso

Ruark R1 MK4 Espresso

Sonus Faber Omnia-Valnøtt
Sonus Faber Omnia-Valnøtt

Sonus Faber Omnia-Valnøtt

Ruark BackPack III
Ruark BackPack III

Ruark BackPack III

Naim Mu-So 2nd Generation
Naim Mu-So 2nd Generation
Demo
Demo
-17%

Naim Mu-So 2nd Generation

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.