-35%
Moonriver_404_Reference_Front_2560.jpg

Moonriver Audio 404 Reference Integrated Amp. m/RIAA DEMO

Varenr.
980010926
Enhet
stk
Lager
På lager
Pris
kr 38 997
Før
kr 59 995
Rabatt
kr 20 998

Moonriver Audio 404 Reference Integrated Amplifier er en ekstra påkostet utgave av den glimrende Moonriver Audio 404.

Moonriver_404_Reference_Front_2560_wide.jpg

Moonriver Audio er et svensk firma og er resultatet av et 3-årig forskningsprosjekt hvor målet var å lage en tidløs, klassisk forsterker som skulle flatere enhver musikksjanger. Musikalsk engasjement, ekstrem driftssikkerhet og tidløs kvalitet har vært de viktigste målene. Resultatet var Moonriver Audio 404 integrated amplifier som gikk sin seiersgang gjennom en samlet fagpresse. Den ble universelt hyllet for å være ekstremt musikalsk og engasjerende. "Denne forsterkeren lyder bare så utrolig riktig" - var et utsagn som som gikk igjen i de fleste omtaler.

Hva er forbedret i Reference-utgaven?

I 2021 lanserte Moonriver Audio storebroren til 404; 404 Reference Integrated Amplifier. Spillestilen er lik, men oppløsningen, gjennomsiktigheten og definisjonen er skrudd opp enda ett hakk. Denne forsterkeren graver enda dypere i musikken og finner fram detaljer som vi kun har hørt i de mest påkostede forsterkeren vi har i butikken. Dette klarer den, samtidig som den har beholdt sin utrolig sjarmerende og tilgivende spillestil, noe som nesten grenser til magi! :-)

Konstruksjonsmessig er forsterkerne relativt like, men de skiller seg på noen viktige punkter. Reference-utgaven har:

1) Vesentlig større strømforsyning med en lytterbank på utrolige 107.000uf (standard: 57.000uf).
2) Dempet kabinett
3) Høyere mekanisk byggekvalitet med ekstra avstivninger i kabinettet
4) WBT nextgenTM høyttalerterminaler
5) "gull"-tekst vs "sølv" på standard

Designmessig er 404 nær sagt tidløs, og vi på SteReoFil synes den er utrolig vakker! Alt som ser ut som aluminium er aluminium, alt som ser ut som valnøtt er heltre valnøtt. Belysningen begrenser deg til to varmgule led-dioder som kan justeres i to nivåer eller skrus helt av slik at de ikke forstyrrer lytteopplevelsen i et mørkt rom. At justeringen gjøres via en klassisk vippebryter i metall trykker på alle de riktige knappene hos oss. :-)

Moonriver_404_Reference_Back_2560_wide.jpg

Konstruksjonsmessig er 404 ganske så kompromissløs i sin arkitektur. Forsterkeren er dual mono, 2 x 50W, diskret oppbygget og har ikke mindre enn 5 separate strømforsyninger som leverer kraft til de individuelle delene. Forsterkeren er modulært konstruert og kan derfor oppgraderes med to typer RIAA-trinn (MM eller MM/MC), og to typer DAC-chiper (Coax eller USB).

Hvordan lyder den?

Lydmessig er begge utgavene av model 404, etter vår mening, usedvanlig vellykket. Forsterkeren klarer kunststykket å først og fremst engasjere. Man tenker ikke så nøye over om bassen er bra, eller diskanten er spesielt oppløst forsterkeren fenger fra første tone og den spiller musikk! Den er klar og glatt i framførelsen uten noen gang å bli skarp. Den har rytmikken til en god Naim og varmen til en Luxman. Den har nesten klarheten til en ASR også og det sier ikke så rent lite. Reference utgaven har ende bedre kontroll over bassen (som selv på standardutgaven går kjellerdypt) og avdekker enda ett lag med holografi og dybde i  lydbildet.

Uansett om du velger 404 standard eller 404 Reference er dette forsterkere som gjør deg glad, og som gir deg lyst til å spille mer musikk, høyere skussmål enn det er det vanskelig å gi.

Spesifikasjoner

Inputs: 5 (line 1 and 4 optionally occupied by phono stage and USB DAC respectively, 1 x tape loop)
Outputs: 2 x preamp out, 1 x rec out
Max output power: 50 W per channel into 8 Ω
Frequency response: 10 Hz to 50 kHz
Total harmonic distortion: 0.05%
Signal to noise ratio: 85 dB (line)
Idle Consumption: 22 Watts
Dimensions (mm): 430 (W) x 390 (D) x 135 (H)
Weight: 13 kg
   

 

Relaterte varer

Leak Stereo 130
Leak Stereo 130

Leak Stereo 130

Audiolab 7000A
Audiolab 7000A
Nyhet

Audiolab 7000A

Rega io
Rega io

Rega io

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.