Manley Stingray II

Manley Stingray II
Pris
kr 69 995,00
Enhet

Kvantumsrabatt

Loading...
 
Manley Stingray II er en integrert rørforsterker med virkelig høy lydkvalitet og bøttevis av spilleglede.

Vi har ofte likt lyden i rørforsterkere, men begrensningen ved rørkonstruksjonen har stort sett utveid fordelene. Ikke minst når det har kommet til pålitelighet og evnen til å drive tyngre laster. Det som overbeviste oss ved Manley var moderne konstruksjoner, kombinert med glimrende lydgjenngivelse og upåklagelig byggekvalitet.

Manley skiller seg fra mengden av rørforsterkerprodusenter. Deres konstruksjoner er gjennomgående moderne og derfor like pålitelige som en transistorisert forsterker. Et godt eksempel er bias-justering, som på vanlige rørforsterkere er enten meget krevende, eller automatisk (noe som gir dårlig resultat). På alle Manleys konstruksjoner er dette gjort i løpet av sekunder, mens forsterkeren står på, uten å åpne et eneste deksel.

Lydmessig er Stingray II en meget god forsterker. Avhengig av om man ønsker triode- eller ultralineær drift yter den henholdsvis 20w eller 40w. Uavhengig av drift er forsterkeren godt bestykket med stor strømforsyning og en kraftig kondensatorbank. Dette gjør at forsterkeren kan drive relativt tunge laster uten å få pusteproblemer. Den karakteristiske slappe bassgjenngivelsen man ofte får i rørkonsruksjoner er her helt fraværende. Stingray II er rask, stram og har masse anslag selv dypt nedover i frekvens.

Selv om bassgjenngivelsen er imponerende er det mellomtonen og diskanten som er magisk. Stemmer blir gjenngitt med på en utrolig analog og "flytende" måte hvor lydbildet er så mykt som kremfløte, helt uten skarphet eller kunstig klang. Det mest besnærende er at denne "mykheten" ikke går på bekostning av anslag og driv, som er noe av det absoutt beste vi har hørt i prisklassen. Om man skal bruke en floskel så er denne forsterkeren virkelig en jernhånd i silkehanske!

Bestykkningsmessig er Stingray konstruert rundt åtte EL84-rør som gir en utgangseffekt på 2 x 20w ved triodedrift eller 2 x 40w Ultraliniert. Man kan enkelt bytte mellom disse modiene ved en bryter plassert ved hver utgangstrafo. Fordelen med dette er at man selv kan velge den optimale driften etter hva slags musikk man lytter til og hvor mye krefter man trenger. Triodedrift gir en utrolig myk og forførende klang mens UL gir forsterkeren en klart tøffere signatur med mer driv.

En av de mest musikalske forsterkerene vi noen gang har hørt. Bøttvis av ytelse og eierglede for relativt lite penger. Anbefales på det absolutt varmeste! Vi blir nesten litt "rørt" bare ved å tenke på den. :-)
 

Tekniske data:


- Stereo Integrated Tube Amplifier
- 20 Watts Triode - 40 Watts UL
- Output Tubes: 8 x EL84 Ships with Russian NOS EL84M (aka 6Pi14Pi-EB)
- Driver Tubes: 2 x 6414 Ships with GE or RAYTHEON JAN NOS USA or 6414W
- Input Tubes: 2 x 12AT7EH Ships with: 12AT7EH large plate Electro-Harmonix Russian
- 4 x LINE inputs (3 x RCA + 1 x 1/8" TRS mini-jack)
- Speaker and Headphone outputs, remotecontrol
- TRIODE - UL Output Stage Mode Switching
- Input Impedance: 12Kohm norminal
- Speaker Terminal Output Impedance:
    @ 20Hz: 2,36 ohm
    @ 1KHz: 2 ohm
    @ 20 KHz: 1,83 ohm

 


Mer informasjon:


Les mer om Stingray II
Produktmanual Stingray II

Brosjyre


Videopresentasjon av Stingray iTube


Presseomtale:


Manley Stingray II review from Stereophile 9/2010
Stingray iTube review from Headfonia 5/2010
Manley Stingray iTube review from Stereophile 3/2010
Manley Stingray iTube first review from Ken Kessler Hifi News 9/2009
Manley Stingray iTube review from EnjoyTheMusic.com 11/2009