Rega RP8

Rega RP8
Pris
kr 21 995,00
Enhet
stk

Kvantumsrabatt

Loading...
 
 
Regas designfilosofi har vært lik i en generasjon, men med RP8 er den tatt til et helt nytt nivå.

Man kan aldri dempe bort resonanser, så nøkkelen til en god platespiller er, ifølge Rega, å holde den uavfjærede vekten så lav som mulig slik at man unngår lagret energi og dermed også uønsket resonans.

RP8 er Regas første produkt basert på Niad-konseptet (en skjelettspiller laget helt uten budsjett) og bryter ny grunn innenfor platespillerkonstruksjon.

Spilleren bruker et ekstremt stivt chassis med forbløffende lav egenvekt, kombinert med en tung og resonansdød platetallerken hvor svinghjulseffekten sørger for konstant hastighet. Selve platetallerkenen er et laminat av tre lag flytglass med ulik egenresonans mens chassiset er egentlig ikke mer en et skjelett som holder arm, platetallerken og motor. Resten av plintet er separert fra skjelettet og er egentlig ikke mer enn en forseggjort støvdekselholder.

Stømforsyning og motorstyring er flyttet ut av kabinettet og isolert i en egen boks, for å holde resonanser fra trafoer etc. på et absolutt minimum.

Man kunne skrevet mange sider om denne spilleren, men det viktigste er egentlig hvordan den lyder, og den lyder opsiktsvekkende bra til prisen. Sammenlignet med undertegnedes P7 (som kostet en del mer) er klangen enda renere og åpnere samtidig som fundamentet er fjellstøtt med en bassrespons og kontanthet vi knapt har hørt uansett prisklasse. Vi vil faktisk gå så langt som å si at den er lydmessig ovelegen selv (den nå utgåtte) Rega P9 som lenge har vært referansespilleren i 40.000-kronersklassen.

Dersom man bruker denne spilleren sammen med en pickup av høy kvalitet (slik som Rega sin egen Apheta eller Ortofon Cadenza Bronze) blir man belønnet med en lydgjenngivelse vi aldri tidligere har hørt fra en så "rimelig" platespiller.

Her er det bare å finne frem flosklene; champagne til bruspris, løp og kjøp etc. Denne spilleren er virkelig god!