Tannoy Gold 8

Tannoy

Tannoy Gold 8
  • Tannoy Gold 8
  • GOLD-8_P0C2C_Left_L
  • GOLD-8_P0C2C_Front_L
  • GOLD-8_P0C2C_Rear_L
Varenr.
980009949
Pris
kr 7 990
Enhet
par
Fri frakt over kr. 1000,-
Rask levering
Kvalitetsprodukter
Personlig service

Kvantumsrabatt

Loading...

Tannoy Gold 8 er den største modellen i Tannoys nye Gold-serie. Høyttalerne er utstyrt med innebygget 3 x 200W klasse AB-forsterker og Tannoys legendariske Dual Concentric-teknologi. Dette er en aktiv høyttaler med krystallklar gjengivelse og brutal krafthåndtering.

Tannoy er ikke bare et legendarisk navn, det er faktisk verdens eldste nålevende høyttalerprodusent og har med tiden blitt et uttrykk like mye som en merkevare. Tannoys mest legendariske produkt gjennom tidene er antagelig "Monitor Gold 15" som ble lansert på verdensutstillingen i 1967. Spenningen var derfor stor da Tannoy i 2019 offentliggjorde at de skulle lage tre nye aktive høyttalere hvor navnene på de ulike modellene var henholdsvis Gold 5, Gold 7 og Gold 8.

tannoy-monitor-gold-15-speakers-review-04-brochure_1.jpg8849348919326.png

Som på originalen fra 1967 står tallet i navnet for størrelsen på elementet - oppgitt i tommer. Selve driveren er av samme grunnkonstruksjon som den legendariske monitoren fra 1967, med diskanten plassert inne i bass/mellomtone-elementet for perfekt fasegjengivelse og skremmende god holografi.

Det som dog ikke er likt er prisen. Første gang vi så prislisten tenkte vi at dette må rett og slett være feil, eller kanskje prisen var per stk og ikke per par? Men, nei prisen er per par og det mest imponerende er at kvalitetsinntrykket er utrolig bra. Dette er tunge, velbygde høyttalere med høy finish og imponerende kvalitetsfølelse. Kabinettet er ekstremt dødt, og det som ser ut som metall er metall.

Lydmessig imponerer de også stort med superoppløst, men "myk" lyd helt uten spor av skarphet. Mye av teknologien i elementet er hentet rett fra Tannoy Mini Autograph (19.995,-) og Gold-serien beholder denne høyttalerens ekstremt gode presentasjon av mellomtone og vokal.

Bassresponsen er også imponerende, selv på den minste modellen, og oppleves på Gold 8 som nesten brutal i forhold til størrelsen, men like fullt ekstremt godt kontrollert.

Om du har orket å lese så langt har du fått med deg mye skryt, men det synes vi også høyttalerne fortjener. Det er ingen hemmelighet at vi på SteReoFil er Tannoy-fans da flere av oss har vokst opp med Tannoy og har hatt de aller fleste modellene hjemme i egen stue.

Når det er sagt kan vi ikke huske sist vi opplevde et produkt som gav SÅ utrolig god valuta for pengene. Hvis vi bruker Gold 5 som eksempel så er dette en vaskeekte Tannoy i høy kvalitet med Dual Concentric-element med titandiskant (som tidligere kun var forbehold de mer kostbare modellene) med innebygget skreddersydd klasse AB-forsterker til under 5000,- for paret!

Det må jo være et eksepsjonelt godt kjøp!

DSC04673.jpg

Tilkoblingsmuligheter:

8849348984862.png

Høyttalerne er utstyrt med både jack-, XLR- og mini-jack-innganger så vel som "monitor link". Sistnevnte betyr at du kan velge mellom å koble høyttalerne sammen og ha inngangene på høyre eller venstre kanal, eller du kan velge å trekke separate ledninger til hver høyttaler.

Justeringsmuligheter:

8849349115934 (1).png

Høyttalerne er utstyrt med både bass-, diskant- og volumkontroll for best mulig justering i forhold til plassering og behov.

Kan de brukes trådløst?

980009163_Rel WEB_Image audiocast_logo 2047107863.Png
Høyttalerne er ikke i seg selv trådløse, men dette kan løses enkelt ved å kjøpe til en M5 AudioCast fra iEast (595,-). Denne plugges rett i den ene høyttaleren og gir deg mulighet til å strømme alle dine favoritt-tjenester direkte fra din smarttelefon/nettbrett etc.

Spesifikasjoner:

Innganger 1 x XLR balansert, 1 x 1/4" TRS, 1 x stereo mini jack
Effekt 300W klasse-AB
Maks. lydtrykk 110 db
Størrelse (H x B x D) 429 x 274 x 336mm
Vekt (per stk) 14,0kg
    Din nettleser er utdatert!

    For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

    ×