Devialet Classic Phantom

Devialet

Devialet Classic Phantom
  • Devialet Classic Phantom
  • f3b6d2f3b8b92345e8365c697ad6733a
  • gold-phantom copy
Varenr.
980007524
Pris
kr 20 990
Enhet
stk
Fri frakt over kr. 1000,-
Rask levering
Kvalitetsprodukter
Personlig service

Kvantumsrabatt

Loading...
Devialet Phantom er kort fortalt et komplett stereonalegg i én enhet. Det er en aktiv høyttaler, et potensiellt multiromssystem og en streamer i ett.
 
 
 
I high-end-segmentet av lydgjengivelse, hvor en en mikroskopisk evolusjon ofte blir beskrevet som et paradigmeskifte, innehar nødvendigvis ordet revolusjon ikke så mye gravitas. Når dette er sagt; franskmenn kan ett og annet om revolusjoner - og Devialet Phantom er "the real deal".
 
Phantom er et utrolig påkostet produkt hvor Devialet har lagt enorme ressurser i å skape en grensesprengende "skapning" som ikke bare lyder fantastisk, men som også gir enormt god valuta for pengene. På tross av de kompakte dimensjonene (internvolum på kun 6 liter) gjengir den et lydbilde med en størrelse og tyngde man må opp på STORE høyttalere for å matche (Devialet sier 120 liter).
 
Hva er en Devialet Phantom?
 
En Phantom er kort fortalt et komplett stereonalegg i én enhet. Det er en aktiv høyttaler, et potensiellt multiromssystem og en streamer i ett. Tanken er enkel; Phantom skal dekke alle behov man har til et musikksystem. Phantom kan strømme musikk direkte fra en telefon eller nettbrett, streame fra de meste kjente strømmingstjenestene, spille lyd fra digitale kilder (optisk) og hente innhold fra lokale musikkbibliotek.
 
Den kan konfigureres slik at du får blandet stereo fra én enhet, ekte stereo fra to eller lyd i "alle" rom med valgfri konfigurasjon av inntil 48 sammenkoblede Phantomer. En Phantom kommuniserer med alle andre Phantomer i huset ditt automatisk via nettverkskabel, powercom-strømkomunikasjon eller Wi-Fi. Alle enheter kan spille den samme musikken, eller leve sitt eget liv med ulik lyd i alle rom.
 
Musikkanlegget styres trådløst via Spark som er Devialets app til smarttelefoner, nettbrett, PC og Mac. Denne kan allerede nå lastes ned.
 
Som alle Devialet-produkter er Phantom oppgraderbar via firmwareoppgraderinger, slik at den til en hver tid vil være oppdatert.
 
 
Classic Phantom
 
Phantom har 1200W til disposisjon, noe som vil si at den klarer et lydtrykk på 99db (16Hz - 25kHz +/- 2db). Det mest ekstraordinære med dette er at frekvensgangen er utrolig lineær. Med andre ord, den spiller bass ned til subsoniske frekvenser, og høres derfor ut som en STOR høyttaler. Dette har vært det mest kontroversielle og mest diskuterte rundt Phantom, da dette etter akustiske lover grenser til det umulige. Selv med 1200W er det nær sagt umulig å gjennskape 16Hz i et rom med et kabinettvolum på kun 6 liter. Når det er sagt; vi har hørt den, og Phantom spiller bass på en ufattelig bra måte. Kjellerdyp, kontrollert og med masse anslag og driv. Hvordan de har fått det til vet vi ikke. Devialet sier det er hemmelig. Vi bryr oss egentlig ikke, men konstaterer at den spiller bass ved 16Hz og at bassgjenngivelsen er fantastisk.
 
Vel så imponerende som bassgjenngivelsen er resten av frekvensområdet. Phantom benytter seg av en koaxiell drivenhet (slik som Tannoys Dual Concentric) hvor diskanten står stille og mellomtonemembranen beveger seg. Dette gir et utrolig holografisk og rent lydbilde uten fasefeil. Bassen og midbassen derimot gjennskapes omnidireksjonellt av aluminiumsvingene (slik som på en MBL). Etter å ha lyttet på en del magesparkende basslåter koste vi oss med sartere jazz, klassisk og blues med akkurat like godt resultat. Lydbildet var stort, superluftig, holografisk og virkelighetsnært.
 
Kvalitetsmessig er det selvfølgelig ikke fullt på nivå med en stor mbl radialstrahler til et sekssifret beløp, men til noe i nærheten av prisen er det rett og slett ufattelig bra.
 
Silver Phantom
 
Mens vingene på en "vanlig" Phantom er hvite med chrome er de på en Silver Phantom - sølvfarget. Rent utseendemessig er dette den eneste forskjellen. De er like store og kan gjøre eksakt det samme, med ett viktig unntak. Mens Phantom har imponerende 1200W til disposisjon har sølvutgaven massive 3000W å rutte med. Lydtrykksmessig betyr det at den kan levere utrolige 105db ved de samme strenge spesifikasjonene som Phantom (16Hz - 25kHz +/- 2db). Med andre ord; en dobling av lydtrykket!
 
"Trenger jeg det?" vil sikkert mange spørre seg. Vårt svar er kort fortalt nei, en Phantom spiller mer enn høyt nok for de fleste. Men dette handler vel egenlig ikke om hva man trenger, men hva man har lyst på og vi har enda til gode å møte en audiofil som ikke har lyst på 3000W. :-) Det blir litt som med bil. Man trenger ikke en bil som går 0-100 på tre sekunder, men man vil jo ha det om man har mulighet.
 
    Din nettleser er utdatert!

    For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

    ×