Wharfedale EVO4.2 Walnut

Wharfedale

Varenr.
980010460
Lager
På lager
Pris
kr 9 995
Enhet
par

Wharfedale EVO4.2 er en den største stativhøyttaleren i Wharfedales nye EVO4-serie. Dette er en stativhøyttaler med utrolig oppløsning, som virkelig også kan trykke til om du skulle ønske det. 

EVO4.2


EVO4.2 er en den største stativhøyttaleren i Wharfedales nye EVO4-serie. Høyttaleren er med sine 45x 25cm er mellomstor bokhylle-/stativhøyttaler. Den er bestykket med Wharfedales eksepsjonelt påkostede AMT-dikant så vel som en 6,5-tommer stor bass-/mellomtonedriver laget av vevd kevlar. Dette er en stativhøyttaler som virkelig kan trykke til om du skulle ønske det. Den spiller høyt med glede og har et bassfundament som er få stativhøyttalere forunt. 

Selv om den imponerer i bassen er det den utrolige renheten og den naturtro mellomtonen som virkelig skiller den fra andre høyttalere i prisklassen. Som de største EVO4-modellene er EVO4.2 bestykket med en 2-tommer stor mellomtonedome. Dette er et konsept vi har utrolig god erfaring med da den gir en deilig og eksepsjonelt uanstrengt fylde i vokalområdet. Stemmer høres ekte ut, uten noen som helst form for farging, i særstilling gjelder det dyp manns-vokal. Cohen og Cash lyder fantastisk på EVO4.2!

EVO4.2 Walnut.jpg

EVO4-serien

EVO4 er Wharfedale sin aller nyeste serie. Den ble utviklet parralellt med Elysian og ble laget for å være en nedskalert versjon av flaggskipet, med så mye som mulig av teknologien fra storebroren som mulig, men til en helt annen pris.

Serien er også mye mer omfangsrik, med to stativhøyttalere, to gulvstående modeller samt to senterkanaler og én dedikert vegghengt bakhøyttaler.

Alle høyttalerne i serien er bestykket med den seneste versjonen av Wharfedale sin berømte AMT-diskant (Air Motion Transformer). I en AMT-diskant er selve membranen holdt i et magnetisk felt hvor strategisk plasserte magneter har en jevn og absolutt kontroll over hele membranens overflate. Selve membranen er både utrolig lett og har uvanlig stor overflate noe som resulterer i fyldig, uanstrengt og eksepsjonelt oppløst gjengivelse.

EVO-AMT-Exploded-Diagram-2.jpg

Historikk

Wharfedale er en gammel og ærverdig høyttalerprodusent som kan spore sine røtter tilbake til 1932. Firmaet ble startet i en dal ved elven Wharfe i Yorkshire, derav navnet,  da grunnleggeren Gilbert Briggs bygget sin aller første høyttaler i garasjen.

Firmaet har nå produsert høyttalere i snart 90 år og er ansvarlig for å ha utviklet og oppfunnet flere høyttalerteknologier som nå er så etablerte at vi nærmest tar de for gitt. Deriblant keramiske magneter og «roll surround» det klassiske gummiopphenget som fester selve høyttalermembranen til kurven på nær sagt alle høyttalere. 

I dag er firmaet et datterselskap av IAG, som også eier prestisjetunge merker som Luxman, Audiolab og Quad. Det fantastiske med IAG er at de lar hvert firma være uavhengig, og tro mot seg selv, samtidig som de sørger for at de har det de trenger av ressurser og produksjonskapasitet for å holde seg konkurransedyktige. Wharfedale bygger i dag alle sine høyttalere fra bunnen av i en av verdens mest moderne og, med sine 140 mål, største høyttalerfabrikker.

EVO4 Walnut Series (2) (2)_ny.JPG

Informasjon fra produsent

Wharfedale’s new EVO4 has grown out of the extensive research and development that produced the ELYSIAN flagship loudspeakers and borrows much of the technology involved in ELYSIAN.

The primary focus is on the AMT development resulting in a radically different way of reproducing high frequency detail efficiently and accurately. Similar cabinet technology to ELYSIAN provides a stable and solid foundation for the drive units with radiused edges to help integrate the driver output with the room acoustics. In addition the unique SLPP bass reflex system, as developed for ELYSIAN, is now incorporated in EVO4.


Spesifikasjoner

General Description 3-way bookshelf speaker
Enclosure Type bass reflex
Transducer Complement 3-way
Bass Driver 6.5"(165mm) black woven Kevlar® cone
Midrange Driver 2"(50mm) soft dome
Treble Driver 30x60mm AMT
AV Shield No
Sensitivity (2.83V @ 1M) 87dB
Recommended Amplifier Power 25-120W
Peak SPL 105dB
Nominal Impedance 8Ω Compatible
Minimum Impedance
Frequency Response (+/-3dB) 54Hz ~ 22kHz
Bass Extension (-6dB) 48Hz
Crossover Frequency 1.4kHz,3.9kHz
Dimensions (HxWxD) 455 x 250 x (340+10)mm
Net Weight 13.4kg/pcs

 

Product view - why buy

  • Fri frakt over kr. 1000,-
  • Rask levering
  • Kvalitetsprodukter
  • Personlig service
Prisforespørsel
Legg til info om ønsket farge / egenskaper, og vi kommer til deg med et tilbudsforslag.

*
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×