Tannoy Legacy Eaton

Tannoy

Tannoy Legacy Eaton
 • Tannoy Legacy Eaton
 • tannoy-legacy-eaton-speakers-_pair_-angle
 • Bez_nazwy(7)
 • tannoy-legacy-eaton-speakers-_pair_-grille-angle
 • tannoy-legacy-eaton-speakers-_pair_-rear-view
 • tannoy_eaton_new_version_sarte
 • TannoyLegacyEaton
 • tannoy-legacy-eaton-more-detail
Varenr.
980009056
Pris
kr 37 496
Før
kr 49 995
Rabatt %
-25%
Enhet
par
Fri frakt over kr. 1000,-
Rask levering
Kvalitetsprodukter
Personlig service

Kvantumsrabatt

Loading...

Tannoy Eaton er den minste modellen i Tannoys nye Legacy-serie. Selv om det er en relativt kompakt stativhøyttaler leverer den anslag, trykk og dynamikk som en voksen gulvstående høyttaler takket være Tannoys 10" store Dual Concentric-element.

Det skjer noe unikt når all lyd kommer fra en kilde, noe Tannoy forstod allerede i 1936. Lydgjengivelsen blir faseriktig, noe som igjen resulterer i naturtro holografi og en 3D-opplevelse som gjør at hjernen "tror" på det som blir presentert. En annen stor fordel med Dual Concentric-teknologien er at man har like mye "dreiemoment" tilgjengelig i hele frekvensområdet. Mens de fleste av dagens high end-høyttalere er kraftig bestykket i bassen har de ofte bare en 4" eller 6" stor mellomtonedriver med begrenset krafthåndtering.

 

På tross av den kompakte størrelsen (538 x 376 x 250mm) er Eaton et lite beist av en høyttaler noe vekten på ca. 40kg paret vitner om. Det 10" store punktkilde-elementet leverer punch, oppløsning og atakk få stativhøyttalere kan matche samtidig som det lever lykkelig på en sjenk eller i en bokhylle. Man får ikke den aller dypeste bassen, slik som i storebrødrene, men Eaton går overraskende dypt og har en punch olg driv som er veldig avhengighetsskapende. Det ekstremt stive kabinettet gjør Eaton til den mest presise monitoren i Legacy-serien.

 

I tillegg vil en slik konstruksjon være belemret med et avansert delefilter som både vil introduserer feil og unødvendig kompleksitet samt redusere høyttalerens effektivitet. Når Leonard Cohen synger live i London skal hans stemme lyde større enn selve livet, noe som rett og slett er vanskelig å få til med små elementer.

 

Klangmessig er Eaton, som de øvrige modellene i Legacy-serien, tunet ganske varmt. Den orginale Legacy-serien fra 70-tallet er for mange en ubestridt klassiker. Da Tannoy bestemte seg for a lage en moderne versjon av serien var ønsket fra Legacy-tilhengerene klart; "Vi ønsker oss en ny høyttaler, men med samme klang som orginalen". Den nye Legacy-serien er derfor bevisst tunet noe varmere og fyldigere enn det som kanskje er dagens norm, noe de aller fleste setter pris på. Etter vår mening er det dessverre mye moderne Hi-Fi-utstyr som rett og slett lyder for lyst og skarpt og Legacy ligger mye nærmere det vi oppfatter som nøytral gjengivelse.

 

 

 

 

  Din nettleser er utdatert!

  For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

  ×