Tannoy Revolution XT 6F

Tannoy Revolution XT 6F
Pris
kr 9 996,00
Før
kr 12 495,00
Enhet
par

Kvantumsrabatt

Loading...
  • Tannoy Revolution XT 6F
  • RS9655_Rev-XT6F-Dark-3Q-Gon
  • RS9656_Rev-XT6F-Dark-Rear
  • RS9661_Rev-XT6F-Med-3Q-Goff

 

Tannoy Revolution XT 6F er den mest kompakte gulvstående modellen i Tannoys fjerde generasjon av Revolution-serien og arvtageren til den meget kritikerroste Revolution DC6T SE.

 

Som sine søsken er høyttalerene proppfulle av avansert teknologi.  Revolution XT introduserer en videreutvikling av det legendariske Dual Concentric-elementet; The Torus Oggive Omnimagnet Dual Concentric. Som ifølge Tannoy, med sjefskonstruktør Dr. Paul Mills i spissen, er dette den mest betydningsfulle oppgraderingen av DC-elementet på over 60år!

 

Revolution XT 6F er den mest kompakte gulvstående høyttalerene i serien, men er på tross av dette bestykket med et 6" stort dedikert basselement i tillegg til det splitter nye Dual Concentric-element. I forhold til den allerede glimrende forgjengeren har XT enda bedre oppløsning med blant annet dypere holografi, jevnere spredning og en mer definert gjenngivelse av både bass og mellomtone.

 

Takket være det ekstremt stive kabinettet og de overkonstruerte 6"-store elementene leverer høyttaleren også anslag og snert i bassorådet bedre enn noen annen høyttaler vi har hørt i klassen. Den er på ingen måte en Klipsch-konkurent, men har rett og slett utrolig presis, kontant og musikalsk bassgjenngivelse som strekker seg mye dypere enn en skulle forvente. Den grunnere waveguiden muliggjør skremmende godt "innsyn" i lydbilde med større sweetspot og faseriktig gjenngivelse selv "off axis".

 

Når det er sagt er høyttalerens kanskje mest imponerende egenskap at den på en forbløffende måte lager orden av kaos, spesiellt på kompliserte, og ofte dårlige, innspillinger. Et godt eksempel er Lana Del Reys "Born to Die" som som regel blir rotete grunnet utallige lag med overlappende lydspor. Fremført gjennom XT 6F forblir gjenngivelsen ryddig og klar og man kan med letthet se inn i musikken på en måte vi tidligere ikke har hørt i prisklassen.

 

Designmessig er XT 6F en flott høyttaler med moderne design og relativt streng linjeføring. Høyttaleren er utført enten i ekte vengetre eller eik med designelementer av forkrommet aluminium. Frontdeksel i sort stoff medfølger også, og er festet med magneter slik at man unngår sjenerende hull i frontplaten.

Bassrefleksporten er plassert på undersiden av kabinettet med munningen pekende fremmover, noe som i tillegg til å gjøre den usedvanlig plasseringsvennlig også gir et designmessig rent uttrykk uten synlige bassrefleksporter

.

 

Parret med godt utstyr gir XT 6F store musikk- og filmopplevelser med imponerende presisjon, dynamikk og anslag. Den rene, litt varme og "smoothe" klangen gjør høyttalerene velegnet til all slags musikk, uten att man opplever lyttetretthet. Prismessig synes vi derfor XT 6F fremstår som utrolig gunstig med sin høye kvalitetsfølelse og glimrende lydgjenngivelse.

 

Anbefales på det varmeste!

 

 

 

 

 

Relaterte varer

Yamaha A-S701
Pris
kr 5 990,00
Rega Elex-R
Pris
kr 12 490,00
LFD Audio Spiroflex I
Pris
Før
kr 2 995,00 kr 1 498,00
Tannoy Revolution XT 8F
Pris
kr 16 495,00