Tannoy Legacy Cheviot

Tannoy Legacy Cheviot
Pris
kr 41 995,00
Før
kr 59 995,00
Enhet
par

Kvantumsrabatt

Loading...
  • Tannoy Legacy Cheviot
  • tannoy-legacy-cheviot-loudspeakers-10665-p
  • Tannoy-Legacy-Cheviot-Tannoy-Legacy-Arden-Tannoy-Legacy-Eaton-11
Tannoy Cheviot er den mellomste modellen i Tannoys nye Legacy-serie. Høyttaleren er utrolig engasjerende og byr på dynamikk og spilleglede som få andre høyttalere kan matche.

På tross av den kompakte størrelsen er dette en real kraftpakke med et nærmest overkonstruert 12" stort Dual Concentic fulltone-element. Det skjer noe unikt når all lyd kommer fra en kilde, noe Tannoy forstod allerede i 1936. Lydgjengivelsen blir faseriktig, noe som igjen resulterer i naturtro holografi og en 3D-opplevelse som gjør at hjernen "tror" på det som blir presentert.

 

En annen stor fordel med Dual Concentric-teknologien er at man har like mye "dreiemoment" tilgjengelig i hele frekvensområdet. Mens de fleste av dagens high end-høyttalere er kraftig bestykket i bassen har de ofte bare en 4" eller 6" stor mellomtonedriver med begrenset krafthåndtering. I tillegg vil en slik konstruksjon være belemret med et avansert delefilter som både vil introduserer feil og unødvendig kompleksitet samt redusere høyttalerens effektivitet. Når Leonard Cohen synger live i London skal hans stemme lyde større enn selve livet, noe som rett og slett er vanskelig å få til med små elementer.

 

Klangmessig er Cheviot tunet ganske varmt. Den orginale Legacy-serien fra 70-tallet er for mange en ubestridt klassiker. Da Tannoy bestemte seg for a lage en moderne versjon av serien var ønsket fra Legacy-tilhengerene klart; "Vi ønsker oss en ny høyttaler, men med samme klang som orginalen". Den nye Legacy-serien er derfor bevisst tunet noe varmere og fyldigere enn det som kanskje er dagens norm, noe de aller fleste setter pris på. Etter vår mening er det dessverre mye moderne Hi-Fi-utstyr som rett og slett lyder for lyst og skarpt og Cheviot ligger mye nærmere det vi oppfatter som nøytral gjengivelse. Om man hører en fiolin i konserthuset lyder den nesten alltid varmere og fyldigere enn en fiolin gjengitt gjennom et vanlig stereoanlegg, men på Cheviot får den akkurat den tyngden og kroppen den skal ha. Dette gjør også Cheviot til en høyttaler man kan kose seg med i mange timer uten å bli lyttetrett, og det er jo egentlig det det handler om for de fleste av oss.

 

Anbefales på det varmeste som en av de kuleste, mest autentiske og morsomste høyttalerne Tannoy noen gang har laget!