Focal Celestee

Varenr.
980010410
Enhet
stk
Lagerstatus:
Lager
1-2 dagers leveringstid
Pris
kr 12 990

Focal Celestee er en fantastisk lukket hodetelefon fra hodetelefoneksperten Focal. Utrolig vellydende og komfortabel med et design og en kvalitetsfølelse det er vanskelig å slå!

Informasjon fra importør:


Basert på den samme driverteknologien som EISA-vinneren Elegia, har Focal virkelig raffinert både det ytre designet og det lydmessige resultatet. Her får man puter og hodebøyle trukket i svært komfortabel og slitesterk semi-aniline lær, lekre metalldetaljer og en robust bæreveske til å ta med klokkene på farten.

Som i den mer kostbare Stellia er også selve klokkene trukket i lær, dette for å minimere mikrofoni ved berøring og gi et mykere designuttrykk på klokken.
Kabelen som kommer med kan enkelt skiftes ut til balanserte modeller eller en lengre type for hjemmebruk. 

Man trenger ikke lang tid med Celestee for å forstå at den er tiltalende på alle vis. Focal har jobbet hardt med å kunne tilby maksimalt med kvalitetsmaterialer og råe og engasjerende lydegenskaper til prisen.

Det er lett å la seg rive med av begeistring, denne hodetelefonen vekker virkelig oppsikt!

Teknologi

Som i forgjengeren Elegia selve membranen i driveren M-formet for best mulig akustisk respons på kort lytteavstand. Opphenget er i Elegia er så tynt som 110 mikroner, eller 0,11 millimeter tykkelse. Geometrien på denne gummiringen av NBR, gir elastisitet som hjelper membranen i å nå de aller dypeste frekvensene samtidig som det er stabilt og godt nok til en lineær frekvensrespons helt opp til 23khz. Sammen med den svært lette men rigide alu-magnesiummembranen og den rammeløse voicecoilen på kun 4mm høyde, får man en meget responsiv driver med svært lav masse og gode egenskaper for demping. Disse delene av driveren kombinerer godt og gir den også en meget lang slaglengde sammenlignet med størrelsen. Med en motstand helt ned på 35ohm promoterer Celestee uovertruffen mobilitet, lettdrevet med effekt nok fra bærbare enheter som telefoner og nettbrett. Dette uten sjenerende overhøring og lydsøl til omgivelsene.

Dekompresjon i verdensklasse

Focal har tidligere vist at de behersker dekompresjon i lukkete kabinett med sine meget kjappe diskantelementer i beryllium.  I en hodetelefon er oppgaven vanskeligere, rett og slett fordi det tilgjengelige rommet er så lite.

Med aktiv bruk av ventilering bruker Focal hele rommet bak driveren til dekompresjon. Ventilen er rett i bakkant av driveren og sørger samtidig for kontroll av dyp- og mellombass og er tunet for forlenget bassrespons. Ved å håndtere senterbølgen bak driveren som er i motfase, fjerner man uønsket energi og forringing av lydgjengivelsen i selve koppen. Dette samtidig som man sørger for minimal akustisk motstand for den lynkjappe driveren. Innsiden av koppen har også små "fjelltopper" som bidrar til akustisk diffusjon.

Med andre ord er løsningen til Focal for å få en superkjapp fulltonedriver til å fungere optimalt i et meget begrenset rom, en form for mikroskala bassrefleks! Dette sørger for suveren linæritet og meget artikulert bass. De meget behagelige putene i semi-aniline lær, sørger så for maksimal demping på lyden både utenfra og på innsiden av akustiske rommet. I forhold til Stellia er plasseringen av absorberingsmaterialet i putene kommet nærmere grillen for å tune klokkene spesielt for Celestee. Ingen detaljer er med andre ord lagt opp til tilfeldighetene! Resultatet er en meget vellydende klokke og en langt mer freidig bass enn forgjengeren Elegia kunne skilte med. Samtidig er kontrollen og detaljrikdommen oppover i mellomtone og diskant blitt enda bedre.

Made in France - med kvalitetsmaterialer

Celestee kommer med designdetaljer som en hodebøyle i skinn, lærputer med memoryfoam i putene, samt en solid aluminiumsbøyle. Den elegante bruken av skinn i koppene gir ekstra kvalitetsfølelse når man setter klokkene på hodet. Ekte stål i grillen for robust vern om driveren når man er på farten, vitner om en produsent som vet at klokkene skal tåle en støyt. Valget av mørk marineblått gir en elegant og subtil look. Det skal være noe spesielt å høre musikk på en Focal Celestee. Lyd og design går her virkelig sammen i en opphøyd enhet på tilsvarende vis som i den luksuriøse og langt mer kostbare modellen Stellia. 

EAN
3544054727164

Relaterte varer

Meze Liric
Meze Liric

Meze Liric

Grado SR80x
Grado SR80x
Nyhet

Grado SR80x

Audeze LCD-XC
Audeze LCD-XC

Audeze LCD-XC

Grado RS1x
Grado RS1x

Grado RS1x

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.